Er valt veel bijzonders te zien in het Dal van de Mosbeek.
Er valt veel bijzonders te zien in het Dal van de Mosbeek. Foto:

Ontdek de geschiedenis in het Dal van de Mosbeek

Algemeen

Haaientanden en hunebedden in Twente? Ja, zeker! Je ontdekt het zaterdag 25 februari tijdens de wandeling ‘Prehistorie’ van Landschap Overijssel in het Dal van de Mosbeek. 

MANDER - Met de wandeling zet je heel veel stappen terug in de tijd, namelijk naar de prehistorie. Toen leefden er al mensen in Twente. Restanten uit die tijd zijn nog steeds te zien. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Restanten van aardewerken vazen, haaientanden, grafheuvels, stuwwallen. Tienduizenden jaren geleden leefden er al mensen in dit gebied. Treed in de sporen van de jagers en boeren en leer hoe zij leefden, wat ze aten en hoe ze woonden. De gids van Landschap Overijssel vertelt je tijdens de wandeling meer over de rijke geschiedenis van het gebied. Tip: In het Infocentrum IJs & Es kun je bijzondere prehistorische vondsten bewonderen. Trek stevige schoenen aan voor deze wandeling. De route is 4 tot 5 kilometer. Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 30 personen. Deelname kost 5 euro voor volwassenen, 3 euro voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 9 uur geleden
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 10 uur geleden
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 11 uur geleden
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Afbeelding
Rustig aan op het Thijplein Rossum 3 mei, 13:46
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 3 mei, 12:24
Afbeelding
Trekkertrek in Denekamp 3 mei, 11:38