Een frisse, inspirerende wandeling door het mooie natuurgebied.
Een frisse, inspirerende wandeling door het mooie natuurgebied.

‘Winterwandeling’ Dal van de Mosbeek op zaterdag 10 december

Algemeen

Zin in een frisse neus? Ga zaterdag 10 december mee met de ‘Winterwandeling’ door het Dal van de Mosbeek. In de winter gebeurt meer in de natuur dan je denkt. Wanneer de bomen het blad verloren hebben is de Galgenberg en het glooiende beekdalenlandschap nog mooier te zien. De gidsen van Landschap Overijssel nemen je mee en vertellen onderweg over het winterse leven in het Dal van de Mosbeek. De wandeling start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Vooraf aanmelden is nodig.

MANDER - De winter is bij uitstek de tijd om lekker naar buiten te gaan. In de natuur valt meer te ontdekken dan je denkt. Veel dieren maken zich op voor een winterslaap, anderen verzamelen zoveel mogelijk eten om de winter door te komen. En onder het afgevallen blad vind je veel insecten die daar een mooie schuilplek hebben. Maar er gebeurt nog veel meer in het bos. Onze gidsen nemen je mee naar de mooiste plekken in het Dal van de Mosbeek. Terwijl zij vertellen kun jij genieten van de vergezichten. Deze wandeling is ook geschikt voor kinderen. Tip: trek stevige schoenen en warme kleren aan.

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 30 personen. De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €24,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Landschap Overijssel is jarig! Al 90 jaar beschermen, ontwikkelen en beheren wij de bijzondere natuur en het streekeigen landschap in Overijssel. Dat doen we niet alleen maar samen met duizenden donateurs, vrijwilligers, grondeigenaren en met hulp van bedrijfsvrienden, Nationale Postcode Loterij en provincie Overijssel. Onze 90ste verjaardag vieren we graag samen met jou. Benieuwd hoe? Kijk op www.landschapoverijssel.nl/90jaar voor alle activiteiten.

Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 9 uur geleden
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 10 uur geleden
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 11 uur geleden
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Afbeelding
Rustig aan op het Thijplein Rossum 3 mei, 13:46
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 3 mei, 12:24
Afbeelding
Trekkertrek in Denekamp 3 mei, 11:38