<p>Er is veel moois te zien in het landschap bij Mander. Loop ook mee en ontdek het geheim achter de &#39;Cirkels van Jannink&#39;.</p>

Er is veel moois te zien in het landschap bij Mander. Loop ook mee en ontdek het geheim achter de 'Cirkels van Jannink'.

(Foto: clifton-buitink)

Wandeling ‘Cirkels van Jannink’ in mooi Mander

Wil men graag weten waarom er in Mander twee reusachtige cirkels in het landschap zijn gemaakt? Ga dan woensdag 22 juni mee met de wandeling ‘Cirkels van Jannink’ van Landschap Overijssel. 

MANDER - Met de landschapsgidsen gaan deelnemers er op uit. Onderweg vertellen ze meer over dit gebied en het boeiende verhaal achter de cirkels. De wandeling start om 19.00 uur en in ca 2,5 uur leggen we 4 tot 5 kilometer af. Vooraf aanmelden is nodig. De Cirkels van Jannink liggen al bijna 100 jaar in het landschap van Mander. Ze zijn nog altijd even indrukwekkend. Niet zo gek als je bedenkt dat deze enorme cirkels zo’n 400 meter in doorsnee zijn. Hier zit een bijzonder verhaal achter. Onze gidsen vertellen het allemaal tijdens de wandeling. Daarnaast is het genieten van de prachtige natuur van het Dal van de Mosbeek. De afwisseling is groot, zo loop je door bos, langs beekjes, houtwallen, grafheuvels en over de heide.

Deelname kost 5 euro per persoon, 3 euro voor kinderen. Aanmelden voor de wandeling kan via www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 18 personen.

Meer berichten