<p>Een inspirerende, conceptuele pelgrimstocht door het Dal van de Mosbeek. Loop mee op zaterdag 25 september.</p>

Een inspirerende, conceptuele pelgrimstocht door het Dal van de Mosbeek. Loop mee op zaterdag 25 september.

(Foto: )

Meditatieve muziekwandeling in het Dal van de Mosbeek

TUBBERGEN - Componist en saxofonist Lotte Pen presenteert op zaterdag 25 september in natuurgebied Dal van de Mosbeek de meditatieve muziekwandeling Pelgrim. De deelnemers luisteren tijdens de wandeling, met koptelefoons, naar nieuw werk van Lotte Pen dat zij speciaal voor Pelgrim heeft geschreven.

Net als bij de pelgrimage naar Santiago de Compostella maken de deelnemers de verschillende emoties en facetten van het leven door tijdens het wandelen. Na de wandeling volgt een live concert waarbij de koptelefoons afgaan en de bezoekers gezamenlijk met Lotte Pen, de laatste muzikale etappe volbrengen. En natuurlijk krijgen de deelnemers voorafgaand een echt pelgrimspaspoort uitgereikt waarin zij hun ervaringen kunnen noteren.

Voor Pelgrim heeft Pen zich laten inspireren door het werk van de componisten Hildegard van Bingen, Steve Reich en de mystica/dichteres Hadewych. In Pelgrim hoort de bezoeker sacrale melodieën en door minimal music geïnspireerde elektronische neo-classical. Pelgrim is voor bezoekers en componist een muzikale poging om saamhorigheid te creëren en via een stap naar buiten de weg naar binnen te vinden. “Verwacht niet alleen rustgevende muziek tijdens deze wandeling. Pelgrim is zo opgebouwd dat alle emoties aan bod komen, positieve en negatieve, in ieder geval de mijne, zoals in het echte leven”, zegt Lotte Pen. “Het uiteindelijke doel van Pelgrim is het creëren van saamhorigheid, maar dat krijg je pas wanneer je vrede hebt met jezelf. Pelgrim is een massage voor de zintuigen hoorde ik laatst een bezoeker zeggen”, aldus Lotte Pen.

Pelgrim start op zaterdag 25 september om 14.00 uur bij het Infocentrum, IJs & Es, Dal van de Mosbeek (Bergweg 8, Mander). Kijk op www.lottepen.nl voor tickets en meer informatie over dit bijzondere evenement.

Lotte Pen (1983) componeert sinds 2012 zelfstandig en in opdracht. Na een vol leven met veel concerten met bekende orkesten (o.a. Gelders Orkest en Radio Filharmonisch Orkest), popbands (o.a. VanDryver), bij gelegenheidsformaties (zoals The Beach Boys Tribute met o.a. Jett Rebel en Ruben Hein) en solo-optredens in o.a. de Carnegie Hall New York, Tokyo Bunka Kaikan en het Concertgebouw Amsterdam) besloot Lotte Pen 8 jaar geleden niet alleen het werk van anderen uit voeren. Haar composities kenmerken zich door het gebruik van elektronica, soundscapes en invloeden vanuit de popmuziek en minimal music.

Meer berichten