<p>Ga mee en ontdek de bronnen van de Mosbeek; een mooie wandeling onder leiding van een ervaren gids laat je de meest bijzondere plekken zien.</p>

Ga mee en ontdek de bronnen van de Mosbeek; een mooie wandeling onder leiding van een ervaren gids laat je de meest bijzondere plekken zien.

(Foto: Mark Zekhuis)

Ontdek de bron van de Mosbeek

Nieuwsgierig naar de bron van de Mosbeek? Ga dan woensdag 25 mei mee met de wandeling ‘Bronnen en beken’ van Landschap Overijssel. De gids neemt je mee voor een mooie wandeling in het Dal van de Mosbeek. 

MANDER - Onderweg ontdek je de vele bronnen en beken in dit gebied. De avondwandeling begint om 19.00 uur en men legt 4 tot 5 kilometer af in ongeveer 2,5 uur. Het Dal van de Mosbeek zit vol bronnen. Sommige duidelijk zichtbaar, andere goed verstopt. Hoe komt het dat juist in dit gebied zoveel bronnen zijn? Hoe ontstaan ze en hoe vinden kleine beken hun weg? Tijdens de wandeling ‘Bronnen en beken’ vertelt de gids je meer over de rijke geschiedenis van dit stuk Noordoost-Twente en welke dieren en planten je hier vindt. Tip: trek stevige schoenen aan, de wandeling gaat niet altijd over gebaande paden.

Aanmelden moet via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 18 personen. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van de donateurspas gratis mee. Tip: trek stevige schoenen aan. Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. Dit kan al vanaf 24 euro per jaar. Kijk voor meer informatie op: www.landschapoverijssel.nl 

Meer berichten