Afbeelding

Haal zaterdag een frisse neus in het Dal van de Mosbeek

Algemeen

MANDER/VASSE - Ga voor een frisse neus op zaterdag 14 december mee met de Winterwandeling door het Dal van de Mosbeek. In de winter lijkt de natuur stil te staan, maar het natuurleven gaat gewoon door! De gids van Landschap Overijssel vertelt onderweg over het winterse leven in de natuur. De wandeling start om 14.00 uur, duurt tot ongeveer 16.30 uur en is geschikt voor kinderen.

De winter is dé tijd om lekker naar buiten te gaan. Er is namelijk van alles te ontdekken. Veel dieren maken zich op voor een winterslaap, anderen verzamelen zoveel mogelijk eten om de winter mee door te kunnen komen. En onder het afgevallen blad vind je veel insecten die daar een mooie schuilplek hebben. De gids neemt u mee naar de mooiste plekken van het Dal van de Mosbeek en maakt u wijzer over alles wat er in het bos gebeurt. Terwijl hij vertelt, geniet u van de vergezichten. Belangrijke tip: trek stevige schoenen én warme kleding aan.

Praktische informatie
De bijdrage voor de Winterwandeling is € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Donateurs mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas (vergeet dus niet deze mee te nemen). Vertrekpunt is Infocentrum IJs & Es aan Bergweg 8 in Mander/Vasse. Hier kunt u ook parkeren. Kijk voor meer activiteiten van Landschap Overijssel op
www.landschapoverijssel.nl.

Foto: De Winterkoning
(fotograaf: Annie Keizer)

Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 3 uur geleden
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 uur geleden
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Afbeelding
Rustig aan op het Thijplein Rossum 3 mei, 13:46