Elke boerderij heeft een eigen verhaal.
Elke boerderij heeft een eigen verhaal. Foto: Willem Heijdeman

Boerenerven-wandeltocht

Algemeen

Het Twentse boerenleven is van oudsher flink verweven met het landschap in de regio. Hoe is deze relatie ontstaan, en wat zien we hier nu nog van terug? Deze vraag staat op zaterdag 4 februari centraal tijdens de themawandeling Boerenerven in het Dal van de Mosbeek van Landschap Overijssel.

MANDER - Met een gids wandelt men langs diverse Twentse boerenerven om te genieten van de mooie Twentse natuur. Tijdens deze extra lange wandeling hoor je meer over de geschiedenis, karakteristieke elementen van de erven én de omgeving. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 3 uur.

Stiepeltekens, hallenboerderijen en houtwallen. Het komt allemaal aan bod tijdens de wandeling. Zo liggen de meeste boerderijen - niet toevallig - tussen houtwallen, akkers en bosjes. En hebben stiepeltekens een bijzondere betekenis. De gids brengt je langs prachtige Twentse boerenerven die je eens goed van dichtbij gaat bekijken. Je krijgt daardoor een interessant inkijkje in hoe men vroeger bouwde en leefde. Ook is het volop genieten van de prachtige natuur van het Dal van de Mosbeek. Watermolen Frans staat ook op het programma, want ook hier valt veel te ontdekken. Tip: trek warme kleren en stevige schoenen aan. Aanmelden via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Deelname kost 5 euro.

Afbeelding
Kinderdoemiddag bij Cosmos 12 uur geleden
Afbeelding
Kamera Express Almelo geeft tips! 14 uur geleden
Afbeelding
Seniorencafé Denekamp 14 uur geleden
Afbeelding
Walk4Light voor Joep is een van de vele initiatieven 3 feb, 16:11
Afbeelding
Riders of Justice 3 feb, 14:34
Afbeelding
Meeste paasvuren gaan gewoon door 3 feb, 14:09
Afbeelding
Pas op voor phishingmail 3 feb, 13:29
Afbeelding
Lezing over hartproblemen en reanimatie bij de EHBO 3 feb, 13:08