Afbeelding

Wandeling in het Dal van de Mosbeek

Algemeen

MANDER - Een gezonde start van het nieuwe jaar? Ga zaterdag 7 januari mee met de Nieuwsjaarswandeling van Landschap Overijssel in het Dal van de Mosbeek. Met de gids wandel je door het mooie en verstilde winterse landschap. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2,5 uur.

Hoe kun je het nieuwe jaar beter beginnen dan met een mooie wandeling in de natuur? Juist in de winter is het goed om geregeld buiten te zijn. Er valt genoeg te zien en te beleven. Veel dieren zijn in winterslaap zoals vleermuizen en egels. Maar dieren als reeën, roofvogels en hazen doen dat niet. Als je goed om je heen kijkt, vind je wellicht sporen als pootafdrukken, uitwerpselen of vraatsporen. Ook is meer groen te ontdekken dan je denkt. 

De wandeling gaat door een zeer gevarieerd landschap, door bossen en over heidevelden, langs poelen en houtwallen. Geniet van de mooie vergezichten en de frisse lucht! Tip: trek stevige schoenen en warme kleren aan. Zeker wanneer men een tijdje buiten loopt met een wandeling is goed kleden op het weer belangrijk.

Aanmelden voor de wandeltocht is noodzakelijk; dit kan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 30 personen. Deelname kost 5 euro voor volwassenen, 3 euro voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van hun donateurspas gratis mee, evenals gezinsleden op hetzelfde adres.

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. Er komen immers de nodige kosten kijken bij het beschermen en versterken van de kostbare natuur in onze regio. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter zij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf 2 euro per maand. Voor meer informatie kijkt men op www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons, zo is de boodschap. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.

Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 12 uur geleden
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 13 uur geleden
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 14 uur geleden
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Afbeelding
Rustig aan op het Thijplein Rossum 3 mei, 13:46
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 3 mei, 12:24
Afbeelding
Trekkertrek in Denekamp 3 mei, 11:38