Django Wagner is één van de vele mooie acts die te zien zijn tijdens de Boeskool dit jaar. Hij treedt op op de vrijdagavond.
Django Wagner is één van de vele mooie acts die te zien zijn tijdens de Boeskool dit jaar. Hij treedt op op de vrijdagavond.

Muzikale topacts en lokaal talent op de overvolle Boeskoolpodia!

Algemeen

Zeg je Boeskool, dan zeg je muziek! Nog voor de eerste échte Boeskool is Lös gehouden werd, stond Oldenzaal in de zomer al bol van muzikale optredens en gezelligheid. Niet verrassend is dit dan ook het meest uitgebreide onderdeel van het programma. Met een line-up en diversiteit waar menig landelijk festival jaloers op mag zijn.

OLDENZAAL - Elke dag zijn er diverse artiesten te bewonderen op de Boeskool. We kunnen ze niet allemaal noemen, dus bekijk het volledige programma op www.boeskoolislos.nl/categorie/muziek

Naar goed gebruik is de opening van de Boeskool op de dinsdagavond, om 19.15 uur op het hoofdpodium. De Koninklijke Harmonie St Joseph trapt af voor Boeskool in Concert. De harmonie bestaat dit jaar 122 jaar, het is de achtste keer dat zij het openingsconcert geven onder leiding van Römanö Mediati. Sharon Huizink uit Geesteren is de gastvrouw voor de opening en het concert.

Woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag is er van 13.00 tot 24.00 uur muziek in de stadstuin van de Bombazijn. Met woensdag een tribute band, donderdag Boom’s Blues Club, vrijdag smartlappen met Johnny Teardrop en zaterdag het Stroat Ensemble.

Woensdag kan men op het hoofdpodium genieten van Fleming en de PPM Band, van 20.00 tot 24.00 uur. Ook bij De Kroeg op het plein Deurningerstraat is volop live muziek.

Donderdag is op het hoofdpodium de Big Fun Showband te zien (14.00-17.00 uur. Hierna volgen van 20.00 tot 24.00 uur onder meer Charly Lownoise, 2 Unlimited en It All Started In The Nineties met een onvervalst ‘90’s programma.

Vrijdagmiddag staat Come Again op het hoofdpodium van 14.00 tot 17.00 uur; drie muzikanten die de hits spelen van de jaren ‘60 tot vandaag. Vanaf 20.00 uur zijn de H6 XL Show Hazes tribute band, Django Wagner en Stef Ekkel te zien. Op het plein bij de Deurningerstraat is van 18.00 tot 20.00 uur de Vintage Show, een muzikale tijdreis.

Zaterdag is ‘s middags Heer en Meester van 14.00 tot 17.00 uur op het hoofdpodium, met van 20.00 tot 21.00 uur de Black Tie Monkey Squad.

Zondag sluiten we de 50-ste editie van Boeskool is Lös af zoals hij begon: met Oldenzaals talent. De Bonkenbargkapel bestaat sinds 1958; eerst als tak van Semper Crescendo maar nu zelfstandig. De blaaskapel staat garant voor feest, waar ze ook komen.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 10 uur geleden
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 11 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 12 uur geleden
Afbeelding
Noordoost-Twente kleurt oranje! 13 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 14 uur geleden
Afbeelding
Geslaagd Dinkellands schoolvoetbaltoernooi 15 uur geleden
(Foto: Robin Hilberink)
Quick te sterk voor TVC in matig duel 15 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11