Afbeelding
Foto: Shutterstock

Gratis kraanwater in Ootmarsum

Duurzaamheid

De eerste dag van de Twentse Waterweken wordt op maandag 29 april feestelijk afgetrapt in Ootmarsum. Het is namelijk voor iedereen mogelijk om vanaf deze dag gratis water te tappen op het kerkplein in Ootmarsum.

OOTMARSUM - Wethouder Benno Brand zal op maandag 29 april om 16.00 uur het watertappunt officieel in gebruik nemen. Samen met Stadsberaad Ootmarsum wordt het eerste flesje water getapt. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor alle aanwezigen is er een kleine attentie om duurzaam eigen water te kunnen tappen. 

Onlangs is het watertappunt verplaatst naar het Kerkplein bij ‘het Siepelvrouwtje’. De nieuwe locatie van het watertappunt is centraal gelegen in Ootmarsum en bevindt zich bij een fietsknooppunt. De gemeente Dinkelland hoopt met het verplaatsen van het watertappunt nog meer mensen te stimuleren om water te drinken. Bovendien is het watertappunt bedoeld om zwerfafval te verminderen.Tijdens de Twentse Waterweken van 29 april tot en met 12 mei worden door heel Twente activiteiten georganiseerd rondom het thema water: www.groenblauwtwente.nl/waterweken.

Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 5 uur geleden
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 5 uur geleden
Afbeelding
Rustig aan op het Thijplein Rossum 6 uur geleden
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 7 uur geleden
Afbeelding
Trekkertrek in Denekamp 8 uur geleden
Afbeelding
Opening kulturhus De Mare op zaterdag 15 juni 9 uur geleden
Foto: Herbert Huizer
Mooie uitdagingen voor de Ronde van Overijssel 9 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Hart van Noordoost-Twente online 12 uur geleden