Van pizza tot pasta, van vis tot borrelgerechten: je komt in ieder niet met honger thuis na een bezoek aan de Boeskool dit jaar.
Van pizza tot pasta, van vis tot borrelgerechten: je komt in ieder niet met honger thuis na een bezoek aan de Boeskool dit jaar.

Smaakvol culinair genieten: de horeca pakt groots uit dit jaar

Algemeen

Oldenzaal staat bekend om zijn gemoedelijke sfeer en haast bourgondische inslag. Naast het carnaval en de gezelligheid van de Boeskool genieten we ook van lekker eten. Ook de culinaire fijnproever hoeft dit zomerfeest niet met een lege maag te verlaten. Wat ligt er culinair op ons bordje dit jaar?

OLDENZAAL - Alle dagen van de Boeskool pakken de horeca-ondernemers op de Groote Markt weer gezellig uit. Voor iedere gastronomische smaak is er wel een passend restaurant te vinden: van tapas tot pizza, van steak tot spare ribs. Maar ook voor een lekkere lunch tussen de activiteiten door ben je op de Groote Markt aan het juiste adres.

Het Bisschopsplein staat van dinsdag tot en met zaterdag in het teken van Taste the Summer. Zalencentrum Rouwhorst en Smaakmakers Events pakken uit met een uniek zomerterras met een echt festival gevoel. Hier ligt de nadruk op streetfood en heerlijke zomerdrankjes. Zo zijn er de lekkerste deelbare gerechten te vinden. De bar is op dinsdag open van 17.00 tot 24.00 uur, op de overige dagen van 13.00 tot en met 24.00/01.00 uur, afhankelijk van de vergunning.

De Steenstraat is dit jaar het domein van een nieuw onderdeel. Deze straat is namelijk omgedoopt tot de Smaakstraat. Woensdag tot en met zondag zijn er weer allerlei gerechten te vinden, geserveerd door kwaliteitsondernemers. Met onder meer De Brood Bode, Chicken Express, Kötter Seafood en Bar De Kelder. Dit alles geserveerd op een zonovergoten terras.

Het slechtst bewaarde geheim van de Boeskool is Secret Garden; van woensdag tot en met zaterdag dagelijks van 16.00 tot 24.00 uur. Restaurant QuaKoken zet een sfeervolle, verscholen patio op in de binnenstad. Hier zijn de lekkerste borrelgerechtjes te proeven, aangevuld met het bijzonder wijnassortiment van dit restaurant. Het restaurant zelf ligt buiten de binnenstad, namelijk aan de Enschedestraat 2-J. Kijk ook op: www.quakoken.nl

De stadstuin van het bijzondere J.W. Racerhuis aan de Marktstraat 15 is een mooie plek om even tot rust te komen, op een steenworp afstand van de Groote Markt. Neem plaats op het overdekte terras en geniet van de culinaire lekkernijen met muzikale begeleiding van The Pianoman. Genieten pur sang op één van de meest historische plekken van de Boeskoolstad!

Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 25 mrt, 09:57
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek! 23 mrt, 13:25
Afbeelding
Gemeente zoekt stembureauleden 22 mrt, 14:48
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
SDC '12 JO9-3 pakt de kampioenstitel! 22 mrt, 10:47
Afbeelding
Cursus omgaan met de computer 22 mrt, 10:37
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54