Er is weer van alles te koop op de kramen tijdens de Boeskool. Verder keert ook de kindermarkt weer terug en er is een ambachtenmarkt.
Er is weer van alles te koop op de kramen tijdens de Boeskool. Verder keert ook de kindermarkt weer terug en er is een ambachtenmarkt. Foto: Shutterstock

Kramen en kindermarkt maken de Boeskool is Lös weer compleet

Algemeen

Naast de muziek en sport staat de Boeskool is Lös bij de meeste bezoekers ook vooral bekend om de braderie en de markten. Immers, dit is hoe ooit de oer-Boeskool van start ging: als braderie. 

OLDENZAAL - Van woensdag tot en met zaterdag zijn er weer ruim 250 kramen te vinden in de Oldenzaalse binnenstad. Op deze kramerie is weer een grote variëteit te vinden aan producten, met nationale en internationale producten. Niet verrassend zat de beschikbare ruimte dan ook al snel volgeboekt - iedereen staat graag op één van de gezelligste feesten van het oosten!

Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag is ook de traditionele Kindermarkt. Veel kinderen gaan dan al weer vroeg van huis om hun waren uit te stallen. De Kindermarkt is in de Kortestraat en Deurningerstraat, waarbij deelnemers maximaal 16 jaar oud mogen zijn. Dit jaar is de opzet wat anders dan voorheen; zo moeten deelnemers nu vooraf een plekje reserveren bij één van de 65 kramen. Gratis, aangezien men de 10 euro borg aan het einde van de dag weer terugkrijgt. Het is dus niet meer toegestaan om met een kleedje ergens te gaan zitten. Er zijn nog plaatsen te reserveren via: https://www.boeskoolislos.nl/programma/kindermarkt

Wie houdt van oude ambachten moet tijdens de Boeskool zeker even een kijkje nemen in de tuin van het Palthe Huis aan de Marktstraat. Hier is op woensdag, donderdag en vrijdag dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur de Oude Waren Markt. Men kan er allerlei handwerk-producten kopen die al generaties lang worden gemaakt. Uiteraard met de nodige demonstraties van deze bijzondere ambachten.

Oldenzaal is een geliefde winkelstad dankzij het grote aanbod van winkels en de mooie diversiteit. Neem dus ook eens een kijkje bij deze winkels, aangezien ook zij vast leuke aanbiedingen hebben tijdens Boeskool is Lös. Bovendien zijn lokale bestedingen ook erg welkom om de euro’s in de lokale gemeenschap te houden. De lokale kwaliteitsondernemers zijn u er dankbaar voor.

Zie je tijdens het winkelen of op de braderie vreemde snuiters? Schrik niet: er zijn ook weer straatartiesten! Van woensdag tot en met zaterdag kom je gedurende de dag op diverse plekken leuke acts tegen. Er is weer een mooie diversiteit aan acts geboekt voor dit jaar, die altijd graag optreden voor zo’n gezellig publiek.

Afbeelding
Vrijwilligers van de EHBO gaan langs de deuren 13 apr, 18:07
Sportcentrum de Vlaskoel in Tubbergen
Onderzoek één gezamenlijk sportbedrijf 13 apr, 14:02
De artiesten maken muziek van alle tijden, van Scarborough tot Rio.
Fair Tunes met Vocalgroup Ofkoors en Trio Gilet 12 apr, 18:09
VAST verwijst naar: Voor Aangepast Sporten Tubbergen.
Kinderkledingbeurs schenkt cheque aan VAST 12 apr, 14:03
Afbeelding
10e editie Kunst Kijken in Tubbergen 12 apr, 12:00
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Afbeelding
Wandel met een gids over Landgoed Singraven 11 apr, 18:52
 De tot aan dat moment minst scorende ploeg in de 4e divisie legde maar liefst zes ballen in het goal van TVC '28.
SDV Barneveld heer en meester in hun eigen huis tegen TVC '28 11 apr, 14:50