Afbeelding

Geslaagd Dinkellands schoolvoetbaltoernooi

Sport

De datum 19 april stond met rood omcirkeld in de agenda’s van vele scholieren van de groepen 7 en 8 in Dinkelland. SDC ‘12 in Denekamp hield weer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. De scholenteams hadden vooraf flink getraind om goed voor de dag te komen bij deze sportieve krachtmeting.

door de redactie

DENEKAMP - Maar liefst 14 scholen waren vertegenwoordigd, verdeeld over 31 teams. In totaal 300 kinderen die ten strijde trokken op Sportpark de Molendijk, normaal thuisbasis van SDC ’12. Na een hele week aan doffe ellende betreft het weer, kregen ze vrijdagmiddag toch nog meer droge momenten voorgeschoteld dan vooraf was aangekondigd. Het waaide hard, de buien waren hevig aan het eind, maar de voetballers en voetbalsters lieten het beste van het spel zien. Het waren erg spannende poulewedstrijden en zinderende halve finales, waar zelfs een beslist moest worden met penalty’s. Evenals andere jaren had de organisatie de teams in drie klassen verdeeld.

Meiden

De finale van de meiden ging tussen de Kerkewei (foto midden) en de Zevenster. Daarin was 1 doelpunt genoeg om de Kerkewei uit Rossum als grote winnaar van Meiden te maken. De derde en vierde plekken werden respectievelijk bezet door de Kingschool en de Meander.

Eerste Divisie

In de Eerste Divisie ging de winst met overduidelijke cijfers naar Willibrordus uit Deurningen (foto boven). Zij werden ongeslagen kampioen en scoorden ook het meest van alle ploegen. De tweede plek ging naar de Meander. De Zevenster behaalde met team 2 een mooie derde plaats en de Alexanderschool mocht trots zijn op hun vierde plaats in deze competitie.

Eredivisie

De Eredivisie bokaal werd een prooi voor het eerste team van de Zevenster (foto onder). In de grote finale kwam de Zevenster al snel op een 2-0 voorsprong en hield deze voorsprong goed vast tot aan het eindsignaal. De Meander werd knap tweede. De strijd op de plekken 3 en 4 ging tussen de Kerkewei en de Veldkamp. Hierin bleek de school uit Rossum te sterk. Felicitaties gaan uit naar alle winnaars. De organisatoren van het toernooi bedanken graag SDC ‘12 voor het lenen van hun sportpark, evenals alle leerkrachten en ouders die de teams hebben gecoördineerd, de scheidsrechters voor de moeilijke beslissingen in de beladen wedstrijden en de kinderen die de uitslagen briefjes pijlsnel naar de wedstrijd coördinator brachten. Ze wensen de finalisten heel veel succes bij de regionale wedstrijden.

Willibrordus.
Zevenster.
Uitreiking van de bekers.
Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 17 uur geleden
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 18 uur geleden
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34