Afbeelding

Energiecoaches geven advies na warmtescans

Algemeen

Komende donderdag 6 juli van 19.00 tot 21.00 uur gaan energiecoaches en -adviseurs langs bij inwoners van Manderveen die in mei een warmtescan van hun woning hebben laten maken. De energiecoaches kunnen dan eventuele vragen aan de deur beantwoorden of een gratis adviesgesprek plannen.

MANDERVEEN - De scans die in mei gemaakt zijn geven inzicht waar eventuele warmte uit de woning lekt; bijvoorbeeld rond kozijnen. De warmtefoto’s kunnen dan gebruikt worden om gerichter te isoleren. Inwoners ontvingen eerder een gedrukte versie van de foto, maar deze is ook online te bekijken en met meer details. Hiervoor gaat men naar www.warmtescan.nl.

De warmtescans kunnen een mooi beginpunt zijn voor een gratis adviesgesprek over het verduurzamen van de woningen. Vaak is met relatief kleine maatregelen al een flinke besparing te realiseren. Het is ook mogelijk om zo’n adviesgesprek tegelijk met andere buurtgenoten te houden. Het kan immers nog aantrekkelijker zijn om maatregelen collectief in te kopen, waardoor de kosten per woning lager zijn. Wie op deze avond niet thuis is maar wel contact wil, kan kijken op: www.duurzaambouwloket.nl/not-gemeenten 

Afbeelding
Stilstaan bij Moederdag: een ode aan onvoorwaardelijke liefde 4 uur geleden
Marino bij de intake van zijn interventie en acht maanden later. Een transformatie om trots op te zijn.
Marino inmiddels al ruim 40 kilo kwijt 5 uur geleden
De fiets van de Joodse slager.
Dauwtrappen op Hemelvaartsdag 5 uur geleden
Op vakantie geweest? Spoel alles goed door. Blijf ook alert op het risico van bijvoorbeeld tuinslangen waar lange tijd water in blijft staan.
Het gevaar van een legionella-infectie 6 uur geleden
Afbeelding
Wethouder speurt naar wulpen met de Vogelwerkgroep Geesteren 6 uur geleden
De plenaire vergaderzaal van het Europees Parlement in Straatsburg in Frankrijk.
Wat is het Europees Parlement precies? 6 uur geleden
Afbeelding
Inloopavond over bouwplan voor Reutum 7 uur geleden
TVC '28 moest helaas weer een verlies incasseren.
TVC '28 verspeelt kostbare punten 7 uur geleden