De scans geven een goed beeld van eventuele weglekkende warmte. Met name via het dak, slecht geïsoleerde muren en rond ramen kan veel warmte verloren gaan.
De scans geven een goed beeld van eventuele weglekkende warmte. Met name via het dak, slecht geïsoleerde muren en rond ramen kan veel warmte verloren gaan.

Ideaal winterweer voor warmtescans in de kernen

Algemeen

Dinkelland en Tubbergen maken momenteel dankbaar gebruik van het frisse winterweer: in Tilligte, Weerselo, Manderveen en Harbrinkhoek-Mariaparochie voert men nu warmtescans uit.

TWENTE - De scans, die eerder al aangekondigd werden, worden uitgevoerd met een speciale scanauto. Deze neemt dan een warmtebeeldfoto van de voorgevel van alle woningen van voor 1999. De scans geven dan aan of en waar warmte precies weglekt uit de woningen. De eigenaren ontvangen dan een rapport met eventuele aanbevelingen, waarbij de nadruk ligt op dak-, raam- en spouwisolatie.

De scans worden vanaf de openbare weg uitgevoerd, in de vroege ochtend of late avond. Hiervoor moet de temperatuur dan wel onder de vijf graden liggen; zo kan de camera namelijk goed het warmteverlies zien, door het verschil met de binnen- en buitentemperatuur. Woningen van na 1999 worden niet op deze manier onderzocht, deze zijn namelijk veelal al goed geïsoleerd. Uiteraard zijn er ook hier mogelijkheden om energie te besparen en duurzamer te wonen, zoals zonnepanelen of de warmtepomp.

Afbeelding
Stilstaan bij Moederdag: een ode aan onvoorwaardelijke liefde 4 uur geleden
Marino bij de intake van zijn interventie en acht maanden later. Een transformatie om trots op te zijn.
Marino inmiddels al ruim 40 kilo kwijt 5 uur geleden
De fiets van de Joodse slager.
Dauwtrappen op Hemelvaartsdag 5 uur geleden
Op vakantie geweest? Spoel alles goed door. Blijf ook alert op het risico van bijvoorbeeld tuinslangen waar lange tijd water in blijft staan.
Het gevaar van een legionella-infectie 6 uur geleden
Afbeelding
Wethouder speurt naar wulpen met de Vogelwerkgroep Geesteren 6 uur geleden
De plenaire vergaderzaal van het Europees Parlement in Straatsburg in Frankrijk.
Wat is het Europees Parlement precies? 6 uur geleden
Afbeelding
Inloopavond over bouwplan voor Reutum 7 uur geleden
TVC '28 moest helaas weer een verlies incasseren.
TVC '28 verspeelt kostbare punten 7 uur geleden