Geniet van kunst én een gezellig randprogramma voor het hele gezin tijdens deze kunstmarkt.
Geniet van kunst én een gezellig randprogramma voor het hele gezin tijdens deze kunstmarkt.

Kunstmarkt in kasteel Bad Bentheim

Algemeen

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei staat het kasteelpark van Bad Bentheim weer geheel in het teken van kunst. Dan is namelijk de 22-ste editie van de jaarlijkse kunstmarkt. Deze wordt op beide dagen gehouden van 11.00 tot 18.00 uur.

BAD BENTHEIM - De kunstmarkt trekt jaarlijks veel bezoekers uit de brede regio. De bezoekers kunnen een grote verscheidenheid aan kunst van allerlei aard verwachten, tentoongesteld door ongeveer 50 getalenteerde kunstenaars uit Duitsland, Nederland en Zwitserland in stralend witte pagodetenten. Een jury van vier kunstliefhebbers uit Bad Bentheim heeft de deelnemers vooraf geselecteerd.

Op de kunstmarkt gelden in principe geen beperkingen. Integendeel: een breed spectrum aan technieken, stijlen en persoonlijkheden is zeer gewenst! De kunstenaars presenteren hun schilderijen in acryl, olie of pastel, hun beelden in brons, hout of klei, hun glaskunst in de vorm van glasfusing of de Tiffany-techniek. Ook foto’s en werken van keramiek, textiel en juwelen kunnen worden bewonderd en gekocht.

Sommige kunstenaars tonen niet alleen hun werken, maar laten de bezoekers ook over hun schouders meekijken terwijl ze nieuwe werken creëren en uitleggen waar ze mee bezig zijn. Zij verheugen zich op interessante gesprekken met de gasten. Naast exposanten die al bekend zijn en in de loop der jaren een vast publiek hebben opgebouwd, worden altijd een aantal nieuwe deelnemers toegelaten die met hun ideeën de markt verrijken. Evenals in voorgaande jaren zal de vakjury prijzen uitreiken aan de mooiste werken en krijgt ook het publiek de gelegenheid deel te nemen; zij kunnen een publieksprijs toekennen.

Tijdens de kunstmarkt is er natuurlijk een passend, kleurrijk voorprogramma: op beide dagen spelen muziekgroepen in het kasteelpark en zorgen met ontspannen klanken voor de juiste ambiance. Het duo Harp Mitch & Gitarre Jakobs zal op zondag bluesmuziek ten gehore brengen. De bloemenelf “Fabula Fleur” bezoekt op zaterdag de kunstmarkt en verwent met kleurrijke kostuums en steltlopen. Op zondag zullen ballonfiguren en schminken de ogen van de kleine gasten doen twinkelen. Almut Laux uit Ahaus biedt op beide dagen een creatieve mozaïekworkshop aan voor kunstminnende kinderen. Geselecteerde drankjes en vers bereide lekkernijen zoals Italiaanse specialiteiten en tarte flambée nodigen uit om te blijven hangen. Een klein hoogtepunt bij mooi weer: de ijsfiets komt eraan!

Afbeelding
De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 11 uur geleden
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 12 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 13 uur geleden
Afbeelding
Noordoost-Twente kleurt oranje! 15 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 15 uur geleden
Afbeelding
Geslaagd Dinkellands schoolvoetbaltoernooi 16 uur geleden
(Foto: Robin Hilberink)
Quick te sterk voor TVC in matig duel 16 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11