Er was veel belangstelling op de kunstmarkten in Bad Bentheim afgelopen weekend.
Er was veel belangstelling op de kunstmarkten in Bad Bentheim afgelopen weekend. Foto: Picasa

Mooie kunstmarkt in Bad Bentheim

Algemeen

Duitsland maakt het openbaar vervoer in de zomermaanden bijna gratis. Voor 9 euro per maand kan men onbeperkt reizen met trein, bus, tram en metro in Duitsland. In de maanden juni, juli en augustus kan iedereen een goedkoop ticket kopen, ook de toeristen, junioren en senioren. Ik dacht zondagmorgen: “wat belet mij.” Tijd voor een uitje!

BAD BENTHEIM - Met de moderne trein van Keolis ging ik zondag op pad. Hij reed stipt op tijd vanuit Oldenzaal naar Bentheim. Het in- en uitstappen levert geen problemen op, niet voor mij met mijn vouwfiets en zeker ook niet voor de medereiziger met haar scootmobiel. Alles is gelijkvloers; een zeer modern vervoermiddel deze trein. 

Er zijn in het Slotpark van Bentheim twee dagen lang kunstmarkten georganiseerd. Perfect georganiseerde markten met veel bezoekers en wat opvalt: vooral veel kopers. Mijn Oldenzaalse vriendin Mieke Rietman van Ditsmie is ook aanwezig. Ze is bezig kunstenaars uit het grensgebied rond Bentheim te interesseren voor haar kunstmarkten die op de zondagen 24 juli en 31 juli en zondagen 7 en 14 augustus worden gehouden in Rossum op Havezate Het Everloo.

Mijn rondgang langs de vele in keurig opgestelde tentoonstellingstenten geeft weer een schat aan kunst en curiosa. Bentheim is in trek, optredens van lokale artiesten brengen muziek en sfeer en laten de bezoekers in een muzikale rondgang genieten van al het mooie in dit expositiepark. Dat zouden wij hier in onze regio aan de andere zijde van de grens ook vaker moeten doen. Oldenzaal, Losser en Rossum zijn plaatsen die ruim de mogelijkheden bieden verbindingen en samensmeltingen tot stand te brengen.

Een bezoek aan het kasteel van Bentheim laat ik vandaag even achterwege en ik nestel mij in café, pizzeria en restaurant La Vita. Heerlijk in de glazen veranda van dit restaurant, hier ervaart men rust en sfeer. Geen gehaast van snelle bezoekers maar hier komt men echt tot rust. De bediening is op de komst van de bezoeker ingesteld. Het glaasje rode wijn (goed gevuld glas) doet je mede genieten van de sfeer met de zachte achtergrondmuziek. Charmante bediening, hoffelijk en attent. Dat doet mij besluiten om ook de menukaart te raadplegen. En ik lees menu 17: Michetta, 6 Pizzabrotchen nach Art des Hauses, mit Käse, tomatensauce en knoblauchebutter. Een ware delicatesse blijkt achteraf en dat voor 7.50 euro. Het team van La Vita onder het gastheerschap van Adel El Shoubkey kan ik bij u aanbevelen, niet alleen op zijn gastheerschap, de smaakvolle rode wijn en menu 17 en dat alles voor minder dan 16 euro.

Een middagje slenteren over de kunstmarkt, genieten van de gastvrijheid van Adel en zijn team doet mij zeggen: aanbeveling! Voor mij een goed bestede zondagmiddag met een bezoek aan onze buren in Bentheim. Kijk ook op: www.lavita-bentheim.de Gevestigd aan de Schlossstrazze 18a Bad Bentheim.

Er is de komende tijd nog veel meer te beleven in Bad Bentheim, wat extra aantrekkelijk is dankzij de lage reiskosten op dit moment. Kijk voor meer informatie ook eens op: www.bentheim-duitsland.nl/

Het team van Adel El Shoubkey; een gastvrije ontvangst in Bad Bentheim.
Afbeelding
Opening kulturhus De Mare op zaterdag 15 juni 46 minuten geleden
Foto: Herbert Huizer
Mooie uitdagingen voor de Ronde van Overijssel 48 minuten geleden
Afbeelding
Ontdek Hart van Noordoost-Twente online 3 uur geleden
Afbeelding
'Wish' in het Kulturhus 23 uur geleden
Dauwtrappen
Dauwtrappen in Deurningen 2 mei, 09:19
VocalGroup For You toont graag hun talent op woensdag 29 mei.
VocalGroup For You geeft optreden voor Tubbergen Toont Talent 30 apr, 13:03
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur Mijande Wonen 29 apr, 14:18
De drone is een handig hulpmiddel om nesten te ontdekken met zo min mogelijk verstoring. (Foto: Hennie Schröder)
Record aantal nesten van grutto's ontdekt met drone 29 apr, 12:01