Een ouderwets gezellig dauwtrapfeest in Deurningen; daar heeft iedereen wel even behoefte aan dit jaar.
Een ouderwets gezellig dauwtrapfeest in Deurningen; daar heeft iedereen wel even behoefte aan dit jaar. Foto: MofMphoto

Vervolg: eindelijk weer mooi dauwtrappen in Deurningen

Algemeen

Het is een zinsnede die we deze weken veel horen: “Na twee jaar afwezigheid als gevolg van de coronapandemie zijn we weer terug.” Een teken dat inwoners én organisatoren weer toe zijn aan een gezellig feest. Niet verrassend pakt men in Deurningen dan ook wat extra uit.

DEURNINGEN - De toevoeging van de kunstmarkt en opname van de Hemelse Nacht passen binnen de bredere ambities voor het dauwtrapfeest, zo benadrukt voorzitter Paul Nijmeijer van de Plechelmusharmonie. “Waar we in 2019 al de samenwerking gezocht hadden met Pelle’s Eten en Drinken, door ook de avond voor Hemelvaart bij het Dauwtrapfeest te betrekken, kijken wij steeds of er mensen in het dorp zijn die een extra bijdrage kunnen leveren aan het feest. Zo betrekken we de Jeu de Boules- en de schietvereniging ook bij het evenement. Versterking door samenwerking, met daarbij als doel een gezellig feest neer te zetten waarbij Deurningen zich openstelt voor mensen uit de gehele regio maar ook zeker de eigen inwoners niet worden vergeten. Maar we waren ook op zoek naar een extra trekpleister voor ons dorpsfeest. En toen verscheen Ingrid Otte op de “radar”. Zij is zelf kunstenares met een netwerk in de kunstwereld en al snel kreeg het idee van een kunstmarkt vorm. Deze kunstmarkt in de pastorietuin is een mooieaanvulling op Hemelvaartsdag en is van 10.00 tot 16.00 uur gratis te bezoeken. Kom langs, ontmoet de kunstenaars en geniet van een breed scala aan kunst. Zo zijn diverse soortenschilderkunst, keramiek, houtkunst, brons, porselein, fotografie, naaldkunst, sierraden englaskunst te bewonderen”.

Het Dauwtrapfeest begint de dag vóór Hemelvaart al met de ‘Hemelse nacht’ bij Pelle’s. Het is de tweede keer dat deze avond betrokken wordt bij het feest in Deurningen. De band Disorder zal het podium betreden en staat garant voor een avond spetterende rockmuziek. De basis van het Dauwtrapfeest op Hemelvaartsdag is echter gebleven: vanaf 07.00 uur ´s ochtends staat voor de échte Dauwtrappers de koffie klaar en is er de gehele dag rommelmarkt, muziek en braderie en natuurlijk is er ook een hapje en drankje. Mensen kunnen zich storten op de prullaria die worden aangeboden op de rommelmarkt. Natuurlijk worden de kinderen niet vergeten, vanaf 12.30 uur zal ballonnenclown Carlo zich tussen het publiek begeven om met de ballonnen uit zijn koffer mooie creaties voor de kinderen te maken, maar een ritje in de draaimolen is natuurlijk ook mogelijk in Deurningen. Verder is er de hele dag muziek.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 17 uur geleden
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 18 uur geleden
Afbeelding
Zwembad de Kuiperberg op zondag 28 april weer open 18 uur geleden
Afbeelding
Eerste dameselftal SDC '12 viert kampioenschap 19 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 19 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 20 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 20 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 21 uur geleden