De sfeervolle kerstmarkt is te vinden aan de voet van het kasteel.
De sfeervolle kerstmarkt is te vinden aan de voet van het kasteel.

Gezellige kerstmarkt in sfeervol Bad Bentheim dit weekend

Algemeen

December staat weer op de kalender dus ook de eerste kerstmarkten zijn al weer een feit. In Bad Bentheim is van deze vrijdag 2 tot en met zondag 4 december een sfeervolle kerstmarkt te bezoeken. Zo’n 70 kramen staan opgesteld aan de voet van het kasteel.

BAD BENTHEIM - Slenter langs de sfeervolle, houten huisjes en geniet van de optredens van talrijke koren! Of neem eens een kijkje op de betoverende kerstmarkt bij het kasteel. Te midden van de imposante kasteelmuren stellen exposanten hier voor het eerst hun waar uit. Zelfgemaakte kerstdecoraties, handgemaakte kleding, houtsnijwerk en typische Duitse lekkernijen; in de ongeveer zeventig kramen is werkelijk van alles te krijgen. Ervaar en proef letterlijk de sfeer in magisch Bad Bentheim! 

Ondertussen brengen koren en muziekensembles romantische kerstliederen ten gehore. Uiteraard brengt de kerstman zelf ook nog een bezoek aan de kerstmarkt en luistert hij aandachtig naar de wensen van de jongste bezoekers. De nostalgische draaimolen doet kinderogen glinsteren en de geur van glühwein en wafels hangt in de lucht. Op het Rathausplatz staat elk adventsweekend een kleinere kerstmarkt. De kraampjes bevinden zich daar rondom een zes meter hoge kerstpiramide.

De kerstmarkt op het kasteel van het Duitse stadje beleeft dit jaar een vuurdoop. Een bezoek aan de markt is een belevenis op zich met al die gezellige kraampjes, sfeervolle muziek en betoverende verlichting op het binnenplein van de middeleeuwse burcht. Geniet van de geur van geroosterde amandelen en luister naar de mooiste kerstliederen! Ondertussen kunnen de kinderen zich vermaken in de draaimolen. De kerstmarkt in het centrum van Bad Bentheim is geopend op vrijdag 2 december van 13.00 tot 20.00 uur, zaterdag 3 december van 11.00 tot 20.00 uur en zondag 4 decembervan 11.00 tot 18.00 uur. De kerstmarkt bij het kasteel is te bezoeken op: 1 t/m 4 december, 8 t/m 11 december, 15 t/m 18 december en 19 t/m 23 december, van 11.00 tot 20.00/21.00 uur. Kaarten hiervoor zijn beschikbaar aan de kassa.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 9 uur geleden
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 9 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 11 uur geleden
Afbeelding
Noordoost-Twente kleurt oranje! 12 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 13 uur geleden
Afbeelding
Geslaagd Dinkellands schoolvoetbaltoernooi 13 uur geleden
(Foto: Robin Hilberink)
Quick te sterk voor TVC in matig duel 13 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11