De sfeervolle kerstmarkt is te vinden aan de voet van het kasteel.
De sfeervolle kerstmarkt is te vinden aan de voet van het kasteel.

Gezellige kerstmarkt in sfeervol Bad Bentheim dit weekend

Algemeen

December staat weer op de kalender dus ook de eerste kerstmarkten zijn al weer een feit. In Bad Bentheim is van deze vrijdag 2 tot en met zondag 4 december een sfeervolle kerstmarkt te bezoeken. Zo’n 70 kramen staan opgesteld aan de voet van het kasteel.

BAD BENTHEIM - Slenter langs de sfeervolle, houten huisjes en geniet van de optredens van talrijke koren! Of neem eens een kijkje op de betoverende kerstmarkt bij het kasteel. Te midden van de imposante kasteelmuren stellen exposanten hier voor het eerst hun waar uit. Zelfgemaakte kerstdecoraties, handgemaakte kleding, houtsnijwerk en typische Duitse lekkernijen; in de ongeveer zeventig kramen is werkelijk van alles te krijgen. Ervaar en proef letterlijk de sfeer in magisch Bad Bentheim! 

Ondertussen brengen koren en muziekensembles romantische kerstliederen ten gehore. Uiteraard brengt de kerstman zelf ook nog een bezoek aan de kerstmarkt en luistert hij aandachtig naar de wensen van de jongste bezoekers. De nostalgische draaimolen doet kinderogen glinsteren en de geur van glühwein en wafels hangt in de lucht. Op het Rathausplatz staat elk adventsweekend een kleinere kerstmarkt. De kraampjes bevinden zich daar rondom een zes meter hoge kerstpiramide.

De kerstmarkt op het kasteel van het Duitse stadje beleeft dit jaar een vuurdoop. Een bezoek aan de markt is een belevenis op zich met al die gezellige kraampjes, sfeervolle muziek en betoverende verlichting op het binnenplein van de middeleeuwse burcht. Geniet van de geur van geroosterde amandelen en luister naar de mooiste kerstliederen! Ondertussen kunnen de kinderen zich vermaken in de draaimolen. De kerstmarkt in het centrum van Bad Bentheim is geopend op vrijdag 2 december van 13.00 tot 20.00 uur, zaterdag 3 december van 11.00 tot 20.00 uur en zondag 4 decembervan 11.00 tot 18.00 uur. De kerstmarkt bij het kasteel is te bezoeken op: 1 t/m 4 december, 8 t/m 11 december, 15 t/m 18 december en 19 t/m 23 december, van 11.00 tot 20.00/21.00 uur. Kaarten hiervoor zijn beschikbaar aan de kassa.

Uiteraard is Koningsdag de perfecte gelegenheid om een oranje tompouce te eten.
Struinen over rommelmarkten: Koningsdag in Dinkelland 20 feb, 14:00
Neem altijd contact op met de huisarts als je het bewustzijn hebt verloren na een val.
Veilig thuis: Creëren van een valvrije omgeving voor ouderen 20 feb, 11:37
Ook senioren zijn steeds vaker online op zoek naar nieuwe contacten. Dit brengt wel risico's met zich mee.
Senioren lopen groter risico op datingfraude: pas dus goed op! 19 feb, 13:36
Laat uw ogen regelmatig controleren, zeker wanneer u het idee hebt dat er iets mis is.
Praat met uw arts over oogklachten 18 feb, 13:33
Ria blikt terug op een rijk leven. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Ria van den Akker-Soest 100 jaar! 17 feb, 14:50
De Maas bij Cuijk.
Fietsen langs de Maas: één van de mooiste fietstochten van ons land 17 feb, 13:29
Schaken combineert sociale interactie met een spel dat steeds weer nieuwe vragen oproept en is daarom een goede manier om het brein actief te houden.
Fitte hersenen met geheugentraining 17 feb, 10:25
Jeroen Schopman.
Cursusaanbod bij de bibliotheek helpt iedereen digitaal meedoen! 16 feb, 16:23