Vogels spotten in de vroeg ochtend in het Dal van de Mosbeek.
Vogels spotten in de vroeg ochtend in het Dal van de Mosbeek.

Vogels spotten met de excursie ‘Vroege vogels’ in Mosbeek

Algemeen

Start het weekend met een vrolijk vogelconcert. Ga zaterdagochtend 1 april mee met de wandeling Vroege Vogels georganiseerd door Landschap Overijssel. Ga samen met de vogelexperts vogels spotten in het Dal van de Mosbeek. De wandeling begint om 06.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur.

MANDER - In het Dal van de Mosbeek leven veel verschillende soorten vogels. Denk aan de tjiftjaf, zanglijster, geelgors, boomklever en het roodborstje. Juist in de vroege ochtend is de kans het grootst ze te zien en te horen zijn. Het wordt steeds leuker en interessanter wanneer een paar vogels te herkennen zijn aan hun geluid. Iedere vogel heeft zijn eigen geluidje. Tip: trek stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee. Voor kinderen is de wandeling ook leuk, mits zij muisstil kunnen zijn.

Aanmelden kan via de website www.landschapoverijssel.nl/eropuit/activiteiten Er is plaats voor maximaal 30 personen. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. Al donateur van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres)? Dan is de excursie gratis op vertoon van de donateurspas.

Donateur worden is een manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij het Overijsselse landschap, hoe beter het beschermd kan worden. Donateur worden kan al vanaf 2 euro per maand. Voor meer informatie www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur 

Overijssel biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3.000 grondeigenaren, 9.000 donateurs, 7.000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Kijk voor meer informatie over Overijssel en hoe dit landschap te beleven is op www.landschapoverijssel.nl

Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 11 uur geleden
Het klootschieten kent veel fanatieke beoefenaars in de regio.
Klootschieters Java hebben zin in gezellige Ronde van Java op 14 juli 11 uur geleden
Afbeelding
Oldenzaal geniet van Wandel4Daagse 24 mei, 17:53
Afbeelding
TVC VR1 kampioen! 24 mei, 17:20
Afbeelding
Ontmoeting in Saasveld 24 mei, 17:18
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 24 mei, 16:40
TVC '28 pakte een mooie voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.
TVC '28 handhaaft zich in vierde divisie met gelijkspel tegen Heino 24 mei, 16:13
Niki de Vlaming en Lotte Grotholt.
Euregio Music Festival concert op landgoed Singraven deze zondag 24 mei, 15:51