Vogels spotten in de vroeg ochtend in het Dal van de Mosbeek.
Vogels spotten in de vroeg ochtend in het Dal van de Mosbeek.

Vogels spotten met de excursie ‘Vroege vogels’ in Mosbeek

Algemeen

Start het weekend met een vrolijk vogelconcert. Ga zaterdagochtend 1 april mee met de wandeling Vroege Vogels georganiseerd door Landschap Overijssel. Ga samen met de vogelexperts vogels spotten in het Dal van de Mosbeek. De wandeling begint om 06.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur.

MANDER - In het Dal van de Mosbeek leven veel verschillende soorten vogels. Denk aan de tjiftjaf, zanglijster, geelgors, boomklever en het roodborstje. Juist in de vroege ochtend is de kans het grootst ze te zien en te horen zijn. Het wordt steeds leuker en interessanter wanneer een paar vogels te herkennen zijn aan hun geluid. Iedere vogel heeft zijn eigen geluidje. Tip: trek stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee. Voor kinderen is de wandeling ook leuk, mits zij muisstil kunnen zijn.

Aanmelden kan via de website www.landschapoverijssel.nl/eropuit/activiteiten Er is plaats voor maximaal 30 personen. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. Al donateur van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres)? Dan is de excursie gratis op vertoon van de donateurspas.

Donateur worden is een manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij het Overijsselse landschap, hoe beter het beschermd kan worden. Donateur worden kan al vanaf 2 euro per maand. Voor meer informatie www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur 

Overijssel biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3.000 grondeigenaren, 9.000 donateurs, 7.000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Kijk voor meer informatie over Overijssel en hoe dit landschap te beleven is op www.landschapoverijssel.nl

Afbeelding
Activiteiten bij de Schaapskooi 21 uur geleden
Afbeelding
Onderhoud dak Pancratiusbasiliek 23 apr, 12:40
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Afbeelding
Gratis kraanwater in Ootmarsum 21 apr, 13:41
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 19 apr, 14:52