Vrijwilligerswerk kent vele vormen; zoals hier een vrijwilliger bij een repaircafé in de regio.
Vrijwilligerswerk kent vele vormen; zoals hier een vrijwilliger bij een repaircafé in de regio. Foto:

Op zoek naar leuke plek voor vrijwilligerswerk?

Algemeen

Vrijwilligerswerk is onmisbaar voor de lokale gemeenschap. En in Noordoost-Twente zijn we gelukkig nog fanatieke vrijwilligers, zo toonden meerdere onderzoeken aan. Wie op zoek is naar vrijwilligerswerk of juist vrijwilligers nodig heeft, kan ook terecht bij de lokale spreekuren.

TUBBERGEN/DINKELLAND - Naast dat organisaties veel baat hebben bij vrijwillige inzet, geeft dit ook voor de vrijwilliger zelf veel voldoening. Je blijft onder de mensen en je opgedane kennis en talenten kunnen ingezet worden voor de samenleving. Vaak halen mensen er net zo veel voldoening uit als dat ze er moeite instoppen. Er is ook in Noordoost-Twente nog een groot potentieel aan mogelijke vrijwilligers; bijvoorbeeld bij senioren.

Spreekuren
In zowel Dinkelland als Tubbergen zijn spreekuren waar vrijwilligers anderen wegwijs maken om passend vrijwilligerswerk te vinden. Men is in Denekamp in de even weken op de woensdag van 13.00 tot 15.00 uur welkom in het kulturhus. In Tubbergen is dit spreekuur elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek. Kijk ook eens op het platform www.vrijwilligindebuurt.nl

Wie digitaal niet zo vaardig is, heeft vaak meer moeite om goede bank-gerelateerde informatie te vinden. Het Bankinformatiepunt kan helpen met algemene vragen.
Bankinformatiepunt in de bibliotheek Tubbergen 16 uur geleden
Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 6 mei, 12:41
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 6 mei, 12:31
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30