Wie digitaal niet zo vaardig is, heeft vaak meer moeite om goede bank-gerelateerde informatie te vinden. Het Bankinformatiepunt kan helpen met algemene vragen.
Wie digitaal niet zo vaardig is, heeft vaak meer moeite om goede bank-gerelateerde informatie te vinden. Het Bankinformatiepunt kan helpen met algemene vragen. Foto: Shutterstock

Bankinformatiepunt in de bibliotheek Tubbergen

Financieel

De bibliotheek in Tubbergen heeft vanaf nu ook een nieuw Bankinformatiepunt. Men kan hier uitsluitend terecht met algemene bank-gerelateerde vragen.

TUBBERGEN - Het Bankinformatiepunt is opgezet om algemene vragen te beantwoorden. Het is gericht op de doelgroep mensen die digitaal niet echt vaardig zijn en zo moeite hebben om zelf antwoorden te vinden, zoals senioren. Zo zijn er volgens De Nederlandsche Bank zo’n 2,8 miljoen Nederlanders die niet helemaal zelfstandig hun bankzaken digitaal kunnen regelen. Het Bankinformatiepunt is louter bedoeld voor algemene, informatieve vragen zoals over hoe betalen werkt. Het is nadrukkelijk NIET voor persoonlijke zaken zoals het openen van een rekening, afsluiten van een lening of het uitvoeren van een betaling. Hiervoor moet men toch echt bij de eigen bank zijn. Het informatiepunt is nu op proef opgezet, later zal blijken of dit een voortzetting krijgt.

Praktische informatie

Het Bankinformatiepunt is elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 09.00 tot 20.00 uur geopend. Men is zonder afspraak welkom, maar een afspraak maken kán wel, via 0546-61 536 of info@bibliotheektubbergen.nl 

Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 11 uur geleden
Het klootschieten kent veel fanatieke beoefenaars in de regio.
Klootschieters Java hebben zin in gezellige Ronde van Java op 14 juli 12 uur geleden
Afbeelding
Oldenzaal geniet van Wandel4Daagse 24 mei, 17:53
Afbeelding
TVC VR1 kampioen! 24 mei, 17:20
Afbeelding
Ontmoeting in Saasveld 24 mei, 17:18
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 24 mei, 16:40
TVC '28 pakte een mooie voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.
TVC '28 handhaaft zich in vierde divisie met gelijkspel tegen Heino 24 mei, 16:13
Niki de Vlaming en Lotte Grotholt.
Euregio Music Festival concert op landgoed Singraven deze zondag 24 mei, 15:51