De inmiddels twee jaar durende pandemie had ook de nodige impact op de sociaal-emotionele ontwikkeling van de basisschooljeugd in Tubbergen.
De inmiddels twee jaar durende pandemie had ook de nodige impact op de sociaal-emotionele ontwikkeling van de basisschooljeugd in Tubbergen.

Extra aandacht voor alle leerlingen op basisschool

Algemeen

De gemeente Tubbergen wil de leerlingen op de basisschool wat extra aandacht geven. Daarom worden nu extra spreekuren opgezet voor schoolmaatschappelijk werk.

TUBBERGEN - De coronapandemie had de afgelopen twee jaar ook een zekere impact op de sociaal-emotionele ontwikkelingen van kinderen. Een goede ondersteuning is belangrijk om signalen van zorg en hulpvragen van ouders eerder op te pakken. Dit moet er voor zorgen dat de Tubbergse kinderen uiteindelijk weer lekker in hun vel komen te zitten. Het Rijk stelt hier geld voor beschikbaar in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs. Dit is ook bestemd voor het wegwerken van leerachterstanden.

In januari besloot het college van B&W al om extra ondersteuning op te zetten voor leerlingen van het Canisius. Daarnaast neemt men deel aan het regionale project ‘De Gezonde Schoolaanpak’ en het project ‘Jeugd op Gezond Gewicht’. Voor de oudere jeugd was er dus al het nodige opgezet, nu volgt de passende ondersteuning voor de basisschooljeugd. Met de spreekuren kan hopelijk sneller geschakeld worden wanneer hulp nodig is, zo verwacht de gemeente.

Snelle behandeling is essentieel, zeker bij een herseninfarct.
Kunt ú een beroerte goed herkennen? 16 uur geleden
Naast de spreekuren houden de OV-ambassadeurs ook regels proefreisjes om dit in de praktijk te brengen.
Vrijwilligers helpen u op weg met openbaar vervoer 18 mei, 12:39
Afbeelding
Duofiets in Denekamp 18 mei, 12:29
Anneke Sipkens tourde al door het land om kennis te maken met de vele leden.
Vijf maanden na de fusie van ANBO-PCOB: waar staan we nu? 18 mei, 10:42
Fraudeurs sturen vaak digitale facturen, al dan niet na een telefonisch contact. Let goed op wát u tekent of betaalt!
Gemeenten waarschuwen weer voor aanbieders van nepgidsen 18 mei, 10:38
Afbeelding
Run Bike Run Deurningen viert 25-jarig jubileum op 23 juni 17 mei, 16:24
Mascotte Dirkie promoot onder leiding van het Oranjecomité Weerselo en de Noaberkermiscommissie de vernieuwde Weerselose kermis.
Noaberkermis moet leuke traditie levend houden voor de jeugd 17 mei, 16:17
Afbeelding
Streep door plan AZC aan Foksweg 17 mei, 15:18