De gedecoreerden van Tubbergen van 2022. Een brede groep inwoners die zich verdienstelijk maakt voor de brede gemeenschap.
De gedecoreerden van Tubbergen van 2022. Een brede groep inwoners die zich verdienstelijk maakt voor de brede gemeenschap.

Waardering: 19 lintjes in Tubbergen!

Algemeen

Burgemeester Wilmien Haverkamp zal er een schorre stem en een pijnlijke arm aan over gehouden hebben dinsdag. Maar het was voor een goed doel: zij mocht namelijk maar liefst 19 verdienstelijke inwoners een Koninklijke Onderscheiding uitreiken. De groep was wederom bijzonder divers; met heren en dames die een breed scala aan vrijwilligerswerk en maatschappelijke inzet vertegenwoordigen.

TUBBERGEN - In Tubbergen worden ieder jaar relatief veel Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt tijdens de lintjesregen. Dit is een positief teken; namelijk dat veel inwoners zich graag inzetten voor de lokale gemeenschap. Maar ook dat deze gemeenschap hun belangeloze inzet ziet én waardeert. Het genomineerd worden voor een lintje is op zich al een hele eer. De gemeente moedigt dan ook van harte aan om dit te doen.

Twee inwoners waren nog wat extra bijzonder deze dinsdag: Jonkheer Lothar Diederik Meinrad Tjalling von Bönninghausen uit Fleringen en Langeveener Ebo Wilhelmus Petrus Roek. Beide werden namelijk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De jonkheer zet zich in voor behoud van cultureel erfgoed op vele plekken enlocaties. Zoals natuurlijk het Landgoed Herinckhave. Verder zette hij zich in voor onder meer het Maltezerhuis en een historisch café in Utrecht en de Duits-Nederlandse Vereniging. In 2013 was hij betrokken bij oprichting van het Gebiedscollectief Noordoost-Twente. Ebo Roek was actief voor het peuterspeelzaalwerk en openbaar vervoer in Tubbergen. Zo was hij onder meer penningmeester bij de buurtbusvereniging en voorzitter van de Mariaschool in Langeveen. Tevens was hij medeoprichter van tennisvereniging Lemenslag én de postduivenvereniging Grensvliegers.

De overige gedecoreerden zijn mw. Annie Oude Breuil uit Albergen, dhr. Ben Boerrigter uit Vasse, mw. Ceciel Bolscher uit Vasse, mw. Ceciel Leus uit Geesteren, mw. Cilia Masselink uit Geesteren, mw. Elly ter Grote uit Reutum, dhr. Erik Oude Hendriksman uit Langeveen, dhr. Frank Oude Breuil uit Albergen, dhr. Gerrit de Witte uit Manderveen, dhr. Gerrit Lansink uit Vasse, dhr. Herman de Witte uit Manderveen, dhr. Laurens Bolscher uit Vasse, dhr. Marcel Brager uit Mander, dhr. Martin Grob uit Geesteren, dhr. Michel  Wallerbosch uit Geesteren, mw. Siny Levering uit Geesteren en mw. Truus Oude Breuil uit Geesteren.

Afbeelding
Afbeelding
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 59 minuten geleden
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 22 uur geleden
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 23 uur geleden
Afbeelding
Zwembad de Kuiperberg op zondag 28 april weer open 23 uur geleden
Afbeelding
Eerste dameselftal SDC '12 viert kampioenschap gisteren
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? gisteren
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' gisteren
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker gisteren