Een blessure, chaos en kaartenregen maakte een voortijdig einde aan het duel - waar TVC '28 ook nog eens op achterstand stond. Foto: Julian Lukassen

Duel TVC ‘28 - DETO eindigt in chaos

Sport

Wat een mooie middag kon worden in Vriezenveen pakte totaal anders uit en eindigde dramatisch voor beide teams en in het bijzonder voor Sten Knol van DETO. De centrale verdediger brak in de 72e minuut zowel zijn kuit als scheenbeen in een duel om de bal. Daarna werd de wedstrijd definitief gestaakt door scheidsrechter Jorg Ordelmans.

VRIEZENVEEN - 72 minuten daarvoor waren beide teams begonnen aan de derby van het Oosten. DETO was deze middag op zoek naar revanche voor het verlies eerder in de competitie in Tubbergen. TVC ‘28 wilde opnieuw drie punten na de eclatante zege van de week ervoor tegen Be Quick 1887.

Sterk begin
TVC ‘28 begon sterk aan de wedstrijd en dit leverde in de tweede minuut al gelijk een kans op voor Sam Holsink om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Keeper Stopel van DETO zat er echter goed bij en wist dit te voorkomen. De overige speelminuten in de eerste helft waren meer spannend dan goed te noemen van beide kanten. DETO had wel het betere van het spel, maar de diverse corners en een aantal vrije trappen leverden niks op. In de 41e minuut wist TVC ‘28 wederom via Sam Holsink gevaarlijk uit te breken. Tom Koelman moest namens DETO last-minute ingrijpen en dit leverde hem een rode kaart op. De hierop volgende vrije trap van Okke Schepers ging via de muur over. Vlak voor rust liep dezelfde Schepers nog tegen een gele kaart aan.

Tweede helft
In de eerste 10 minuten na rust maakte TVC ‘28 goed gebruik van de man meer situatie en creëerde diverse mogelijkheden. Naast schoten van Huizinga, Hofste en Schepers kreeg Niek Staarink de beste mogelijkheid van de middag. Een voorzet van Jeffrey Huizinga vanaf de rechterkant belandde, nadat de keeper van DETO uitgleed, op het hoofd van Staarink die vrij kon binnenkoppen. Echter geschrokken door de actie van de doelman kopte hij de bal over het doel.

Voorsprong DETO
Waar TVC ‘28 het na liet om de score te openen gebeurde dit aan de andere kant wel door DETO. Een goed uitgespeelde aanval van DETO eindigde in de 64e minuut bij Umran Zambak die de bal binnenschoot en de 1-0 op het scorebord bracht.

Chaotisch einde
TVC ‘28 ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker maar vond die niet. In minuut 72 was er een stevig duel om de bal tussen Okke Schepers en Sten Knol waarbij Knol weer zwaar geblesseerd raakte. Okke Schepers kreeg door deze overtreding zijn tweede gele kaart, waarna Mats Knol een rode kaart kreeg in de commotie die ontstond. Toen de ernst van de blessure zichtbaar werd staakte Jorg Ordelmans de wedstrijd definitief. De wedstrijd zal op een later moment uitgespeeld worden.