TVC '28 wist op voorhand dat het een uitdaging zou worden.

TVC ‘28 neemt geen punten mee terug

Sport

Afgelopen zaterdag hervatte het vlaggenschip van TVC ‘28 de competitie. Daarvoor moest clubdriver Rudy de spelersbus naar Harderwijk sturen waar VVOG de messen had geslepen. De Harderwijkers hebben ambitie, staan in de top van de ranglijst en willen zo snel mogelijk terug naar de derde divisie, waarin ze de afgelopen zeven seizoenen onafgebroken bivakkeerden.

TUBBERGEN - Dat de groenwitten een aardig balletje kunnen trappen, ondervond TVC ‘28 in de eerste ontmoeting. In de tweede wedstrijd van het seizoen werd er destijds met 0-5 verloren op sportpark de Grote Moat. Toch gingen de mannen van Bertil ter Avest vol vertrouwen richting Harderwijk. Destijds hadden ze immers in de eerste helft goed partij geboden en inmiddels 14 wedstrijden verder had TVC ‘28 meer progressie geboekt dan VVOG aldus ter Avest voor aanvang van de wedstrijd.

Sterk begin
VVOG begon sterk aan de wedstrijd. In een hoog tempo. Met snel combinatievoetbal had TVC ‘28 het met name op het middenveld lastig om zelf goed in de wedstrijd te komen. In de zesde minuut kwam VVOG aan de linkerkant goed door via Max Leeflang die de bal scherp voorzette, waarna Khalid Tadmine de 0-1 binnenschoot. De volgende 15 minuten moest TVC ‘28 de domper van de vroege tegentreffer verwerken maar gaandeweg de eerste helft kwamen ze steeds beter aan het voetballen. Vlak voor rust waren er al de eerste mogelijkheden voor de aansluitingstreffer. Mart Groothuis liep goed weg uit de rug van zijn tegenstander en schoot de bal hard richting de kruising. Keeper Lars Reijnen bokste de bal echter uitstekend weg en voorkwam daarmee de gelijkmaker. Vlak daarna kreeg Okke Schepers een goede mogelijkheid maar zijn schot ging over.

Tweede helft
TVC ‘28 ging rusten met een 1-0 achterstand maar met de overtuiging dat hier wat te halen viel in de tweede helft. Met dezelfde basiself kwam TVC ‘28 sterk uit de kleedkamer. Door vol druk te zetten kwam TVC ‘28 veel aan de bal en waren er in het eerste kwartier na rust diverse mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst kreeg Okke Schepers een uitstekende mogelijkheid maar zijn schot ging naast. Daarna werd een inzet van Sam Holsink goed gekeerd door de uitstekend keepende Lars Reijnen van VVOG. Vervolgens was er een scrimmage in de 16 van VVOG waarbij de bal tot drie keer toe niet in het net viel.

Wissels
Trainer Wouda van VVOG voelde de druk en bracht in de 60e minuut twee wissels. Vlak daarna ging ook TVC ‘28 wisselen. Maarten Booijnk kwam in het veld voor Stefan Huiskes. Onder aanvoering van Booijink ging TVC ‘28 door met de jacht op de gelijkmaker. Zijn schot in de 75e minuut werd wederom gekeerd door Reijnen en de rebound van Jelle Leenders wordt net achter de doellijn weggewerkt door VVOG. De assistent scheidsrechter gaf echter aan dat deze de lijn niet had gepasseerd. Vlak daarna trok de rechtsback van VVOG aan de noodrem als Mart Groothuis hem voorbij is geschoten. Dat leverde VVOG een gele kaart op.

Eindfase
Trainer ter Avest bracht Joren Bosch en Daan Geerts in het veld en stuurde de kopsterke Jelle Leenders mee naar voren. Behalve aanhoudende druk op de helft van VVOG leverde dit geen noemenswaardige extra mogelijkheden meer op. Vlak voor tijd kreeg VVOG nog een strafschop van de warrig leidende scheidsrechter Molenaar. Deze werd echter naast geschoten. De wedstrijd eindigde na 100 minuten speeltijd in een 1-0 overwinning voor VVOG. TVC ‘28 leverde een prima wedstrijd af met goed voetbal en veel strijd maar wist de vele mogelijkheden die het had tegen VVOG niet te benutten. Wel de complimenten maar niet de punten…Aanstaande zaterdag 3 februari speelt TVC ‘28 om 14.30 uur in Aalten, zonder de geschorste Stefan Huiskes, op sportpark Villekamp tegen AZSV.