Afbeelding

Pancratiusparochie viert met fietsroutes

Algemeen

TUBBERGEN - Dit jaar viert de H. Pancratius parochie haar tienjarig bestaan. In die tien jaar heeft ze laten zien dat ze een parochie is die in beweging én in ontwikkeling is.

Ter gelegenheid van het jubileum is er een speciale editie van het parochieblad Kompas uitgegeven. Dit bewaarexemplaar met als titel ‘Vieren’ laat een prachtig overzicht zien van wat er in de afgelopen tien jaar is bereikt. Mocht u nog geen exemplaar in uw bezit hebben: in de meeste kerken en via de lokale secretariaten en het centraal secretariaat zijn exemplaren te verkrijgen.

Drie fietstochten
In het kader van het jubileum is er een prachtig boekje uitgebracht met drie fietstochten van ca. 40 km die u voeren langs vele verrassende mooie plekken en bezienswaardigheden in de negen locaties van de parochie. De routes komen alle drie door Tubbergen. Hierdoor is het mogelijk routes aan elkaar te koppelen. Elk van de negen kerken kan ook als startplaats dienen. In de routebeschrijvingen worden bijzonderheden apart uitgelicht en omschreven.

Prijsvraag
Aan de fietstochten is een prijsvraag gekoppeld. Deze prijsvraag is in het fietsrouteboekje te vinden. Het bijzondere is dat diverse antwoorden onderweg tijdens de fietsroutes te vinden zijn. Bij de prijsvraag staat vermeld, hoe u uw oplossing kunt insturen. Op zondag 6 september, tijdens Pancratiusdag, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Waar verkrijgbaar?
De fietsroutes zijn vanaf woensdag 5 augustus 2020 verkrijgbaar bij de lokale secretariaten van de negen locaties en in alle kerken van de parochie, te weten Mariaparochie, Albergen, Fleringen, Reutum, Vasse, Tubbergen, Langeveen, Vriezenveen en Geesteren. Daarnaast onder meer bij de VVV Tubbergen. Tevens zijn ze ook heel makkelijk te downloaden op de telefoon via de website: www.hpancratius.nl

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 13 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten bij de Schaapskooi 24 apr, 13:48
Afbeelding
Onderhoud dak Pancratiusbasiliek 23 apr, 12:40
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Afbeelding
Gratis kraanwater in Ootmarsum 21 apr, 13:41
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56