Afbeelding
Foto: Cees Elzenga - hetoog.nl

Ingrediënten verzamelen en pannenkoeken bakken

Algemeen

MANDER/VASSE - Om een pannenkoek te maken heb je meel, eieren en melk nodig. Op woensdag 20 september kunnen kinderen bij Watermolen Frans aan de Oosteriksweg 26 in Mander ontdekken hoe zij aan al deze ingrediënten kunnen komen, allemaal in de directe omgeving van Watermolen Frans. Het zal een leerzame middag worden voor kinderen van 4 tot en met ongeveer 12 jaar oud. Aan het einde van de middag mogen de kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s smullen van de zelfgemaakte pannenkoeken. 

De ingrediënten voor deze pannenkoeken halen de kinderen zelf op uit de directe omgeving. Samen met vrijwilligers van Landschap Overijssel maken de kinderen een uitstapje naar de boer. Voor de eieren moeten zij in het kippenhok zijn. En eenmaal terug in de watermolen laat de molenaar natuurlijk zien hoe er van graankorrels meel gemaakt kan worden. Hoe meer mensen, hoe meer smulplezier, dus vaders, moeders, opa’s en/of oma’s zijn ook van harte welkom.

De activiteit duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Deelname kost 3 euro per kind, dit is inclusief een bekertje drinken. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken, dit kan via de website van Landschap Overijssel: www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Watermolen Frans is te vinden aan de Oosteriksweg 26 en ligt in het Dal van de Mosbeek. 

Vrijwilliger worden?

Het Bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek zoekt vrijwilligers die het kinderactiviteitenteam willen versterken. Belangstelling of eerst meer informatie nodig? Stuur dan een e-mail naar louiset.vos@landschapoverijssel.nl.

landschapoverijssel.nl/activiteiten

Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Nomineren voor de verkiezing van Amateurscheidsrechter van het Jaar 24 sep., 10:35
Afbeelding
Tellers gezocht 24 sep., 07:46
Afbeelding
Verenigingen vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie 23 sep., 17:26
Afbeelding
Nieuwe fontein is geplaatst in de tuin voor museum Huize Keizer 23 sep., 12:36