Schapenwol is een veelzijdig product wat voor veel doeleinden gebruikt kan worden.
Schapenwol is een veelzijdig product wat voor veel doeleinden gebruikt kan worden.

Snuffelen aan de lente tijdens kindermiddag bij de watermolen

Algemeen

Kijken, luisteren, voelen, ruiken en doen. Tijdens de kindermiddag ‘Snuffelen aan de lente’ op woensdag 3 mei bij Watermolen Frans worden alle zintuigen op scherp gezet. Vrijwilligers van Landschap Overijssel laten de kinderen op een verrassende manier de natuur beleven en ontdekken. De middag is voor kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar. Het programma begint om 15.00 en het duurt tot 17.00 uur.

MANDER - De natuur is één grote ontdekkingswereld, vooral in de lente. Luister maar eens goed, dan zijn er allerlei beestjes die zoemen en knabbelen te horen. Ook veel vogels zijn te horen. Ze zijn druk in de weer met het maken van een nestje. In het voorjaar worden ook de lammetjes geboren. Wel eens een schaap en haar lam van dichtbij gezien, gehoord of gevoeld? Dat is te beleven tijdens deze kindermiddag. 

Maak kennis met het schaap en haar lam, haar vacht en manier van leven. Tijdens de kindermiddag wordt er iets geknutseld met de wol van het schaap. Benieuwd wat? Meld je aan en beleef met ons mee. Tip: trek kleren aan die vies mogen worden. Aanmelden moet via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten De bijdrage voor deze kinderactiviteit is 3 euro per kind, dat is inclusief een bekertje drinken. 

Donateur worden

Donateur worden is een manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij het Overijsselse landschap, hoe beter zij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf 2 euro per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur 

Vrijwilliger worden

Het bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek zoekt vrijwilligers om het team te versterken. Landschap Overijssel is vooral op zoek naar gastheren/gastvrouwen, gidsen en naar vrijwilligers die het kinderactiviteitenteam willen versterken. Stuur voor belangstelling of meer informatie een mailtje naar louiset.vos@landschapoverijssel.nl 

Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 18 uur geleden
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 19 uur geleden
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Afbeelding
Rustig aan op het Thijplein Rossum 3 mei, 13:46