Lekker met de handen in de oerklei; een mooie verbinding met onze aarde. (Foto: Rindert Veltman)
Lekker met de handen in de oerklei; een mooie verbinding met onze aarde. (Foto: Rindert Veltman)

Kinderen ontdekken van alles in de oerklei bij Watermolen Frans

Algemeen

Klei speelde door de eeuwen heen een belangrijke rol in ons menselijk bestaan. Voor het bouwen van woningen, voor het maken van aardewerk, voor kunst en creativiteit. Maar klei is ook een mooi natuurproduct dat ons écht kan verbinden met de aarde. Dit gaan kinderen op woensdag 8 juni zelf ervaren bij de kindermiddag bij Watermolen Frans.

MANDER - Deze middag staat namelijk geheel in het teken van de oerklei. Kinderen kunnen in de Mosbeek naar oerklei zoeken die een paar miljoen jaar oud is. Hiermee kunnen zij dan leuke kleifiguren maken. De insteek is zowel leuk als leerzaam en gericht op kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar.

In de Mosbeek vind men veel klei. Lekker om met de handen in te wroeten en te spelen. Maar wie heeft de klei eens goed van heel dichtbij bekeken? Wat zit er eigenlijk in en waarom plakt klei wel en zand niet? Tijdens de kindermiddag ontdekken zij alles over klei en wat ze ermee kunnen doen. Zelf mogen de kinderen aan de slag om gekke kleifiguren te maken. Van ouders wordt verwacht dat ze bij de activiteit aanwezig blijven. Tip: trek laarzen aan en kleren die vies mogen worden.

Aanmelden vooraf is noodzakelijk, dit om de groepsgrootte te kunnen beperken. Deelname aan deze activiteit kost 3 euro per kind, inclusief een bekertje drinken. Aanmelden kan gemakkelijk via de website van Landschap Overijssel: www.landschapoverijssel.nl/activiteiten

Landschap Overijssel organiseert gedurende het jaar veel activiteiten in en over het mooie landschap, zowel voor de jeugd als volwassenen. Dit staat of valt met een goede ondersteuning. Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €24,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 8 uur geleden
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 8 uur geleden
Afbeelding
Rustig aan op het Thijplein Rossum 9 uur geleden
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 10 uur geleden
Afbeelding
Trekkertrek in Denekamp 11 uur geleden
Afbeelding
Opening kulturhus De Mare op zaterdag 15 juni 12 uur geleden
Foto: Herbert Huizer
Mooie uitdagingen voor de Ronde van Overijssel 12 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Hart van Noordoost-Twente online 15 uur geleden