Kindermiddag ‘Oerklei’ bij Watermolen Frans. (Foto: Marian Banierink)
Kindermiddag ‘Oerklei’ bij Watermolen Frans. (Foto: Marian Banierink) Foto: Marian Banierink

Maak figuren van klei en leer er alles over bij Watermolen Frans

Algemeen

Wist je dat klei wel een paar miljoen jaar oud is? Ontdek het tijdens de kindermiddag ‘Oerklei’ op woensdag 14 juni om 15.00 uur bij Watermolen Frans. 

MANDER - Kinderen mogen voor deze keer in de Mosbeek naar oerklei zoeken. Ze gaan lekker met de handen in de klei en kleifiguren maken. De middag is leerzaam voor kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar.

In de Mosbeek is volop klei te vinden. Lekker om met je handen in te wroeten en te spelen. Wel eens klei goed van heel dichtbij bekeken? Wat zit er eigenlijk in en waarom plakt klei wel en zand niet? Tijdens de kindermiddag is van alles te ontdekken over klei en wat je ermee kunt doen. Ga zelf aan de slag om gekke kleifiguren te maken. Van ouders wordt verwacht dat ze bij de activiteit aanwezig blijven. Tip: trek laarzen aan en kleren die vies mogen worden. Aanmelden is noodzakelijk; dit kan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken. De bijdrage voor deze kinderactiviteit is 3 euro per kind, dat is inclusief een bekertje drinken.

Donateur worden
Donateur worden is een manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij de Overijsselse landschap, hoe beter Landschap Overijssel het kan beschermen. Donateur worden kan al vanaf 2 euro per maand. Kijk voor meer informatie over Landschap Overijssel op de website en word donateur www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Vrijwilligers gezocht
Het Bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek zoekt vrijwilligers die het kinderactiviteitenteam willen versterken. Belangstelling of meer informatie? Stuur dan een mail naar Louiset Vos louiset.vos@landschapoverijssel.nl 

Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Nomineren voor de verkiezing van Amateurscheidsrechter van het Jaar 24 sep., 10:35
Afbeelding
Tellers gezocht 24 sep., 07:46
Afbeelding
Verenigingen vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie 23 sep., 17:26
Afbeelding
Nieuwe fontein is geplaatst in de tuin voor museum Huize Keizer 23 sep., 12:36