De gemeenten Tubbergen en Dinkelland lanceren een website in de hoop fysieke- en mentale gezondheid te bevorderen.
De gemeenten Tubbergen en Dinkelland lanceren een website in de hoop fysieke- en mentale gezondheid te bevorderen. Foto: Martinan - Fotolia

De gemeenten Dinkelland en Tubbergen lanceren Fit en Vitaal

Algemeen

De website www.fitenvitaaldt.nl staat online. Het doel van deze website is om al het sport-, beweeg-, cultuur- en welzijnsaanbod binnen de gemeenten Tubbergen en Dinkelland inzichtelijk te maken. Daarnaast is op deze website ook praktische informatie te vinden over financiële hulp, doorverwijzing naar welzijnspartijen en ontmoet-aanbod.

TWENTE - Met de website Fit & Vitaal is het sport-, beweeg-, cultuur- en welzijnsaanbod van de gemeente Tubbergen en Dinkelland hopelijk beter te vinden. Inwoners die zoeken naar een nieuwe sport of hobby kunnen gebruik maken van deze website. De website is er ook voor inwoners die bijvoorbeeld elkaar willen ontmoeten in een Dorpshuiskamer. Daarnaast biedt de site ook de aanbieders, zoals de vele (sport)verenigingen, de kans om hun aanbod te promoten voor inwoners die wat nieuws zoeken. Naast regulier aanbod hebben verenigingen ook de mogelijkheid om extra opties aan te geven zoals een G-tak hebben of bijvoorbeeld een speciaal aanbod voor senioren in de vorm van walkingsports.

Vanuit de sportakkoorden van Tubbergen en Dinkelland is er een werkgroep opgericht. Het doel van de werkgroep was het aanbod op een centrale plek inzichtelijk te krijgen. Halverwege het proces hebben beide werkgroepen elkaar gevonden en besloten om één website te maken, voor zowel de gemeente Tubbergen als Dinkelland. 

Hoewel de focus aanvankelijk op het sportaanbod zou liggen, werd al snel besloten om ook een cultureel aanbod toe te voegen. Vanuit de insteek Fit & Vitaal, wil de werkgroep voor jong en oud hulp bieden voor zowel fysieke- als mentale gezondheid. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat inwoners mee kunnen doen in de samenleving. Hopelijk stimuleert dit nog meer inwoners om deel te nemen, andere mensen te ontmoeten en activiteiten te ondernemen. Een mooie stap naar een fitte en vitale toekomst!”, aldus wethouder Hilde Berning-Everlo. Neem voor vragen over de website contact op met fitenvitaal@tubbergen.nl 

Wie digitaal niet zo vaardig is, heeft vaak meer moeite om goede bank-gerelateerde informatie te vinden. Het Bankinformatiepunt kan helpen met algemene vragen.
Bankinformatiepunt in de bibliotheek Tubbergen 3 uur geleden
Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 6 mei, 12:41
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 6 mei, 12:31
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30