Afbeelding
Shutterstock.com

Praat mee over sport en beweging in Tubbergen

Algemeen

TUBBERGEN - We weten het allemaal, maar slechts een enkeling doet het: voldoende bewegen. De wil is er, maar het vlees is zwak. En zeker wanneer mensen amper of helemaal niet bewegen, is de barrière om dit wel te doen relatief hoog. Toch heeft de gemeente Tubbergen de ambitie om, samen met de lokale sportaanbieders, elke inwoner van Tubbergen op een leuke manier te laten bewegen.

De gemeente stelde Moniek Kleinsman aan als Sportformateur. Zij werkt samen met de diverse sportaanbieders en andere partijen om een breed gedragen lokaal sport- en beweegakkoord op te kunnen stellen. Dit past goed binnen de bredere opzet van het Maatschappelijk Akkoord Tubbergen. "Als gemeente willen we werken volgens het principe van Positieve Gezondheid. Daarbij ligt de focus op wat iemand wel kan, in plaats van wat hij of zij niet meer kan", legt wethouder Hilde Berning uit. "We richten ons op de mensen zelf, op hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt. Sport en bewegen kan hier ook een belangrijke bijdrage aan leveren, want het is niet alleen goed voor je lichaam, maar biedt ook kans om sociale contacten op te bouwen. Daarom willen we graag een Lokaal Sport/beweegakkoord dat niet alleen van de sportverenigingen is, maar waar alle inwoners hun voordeel uit kunnen halen. We hopen dus dat ook andere partijen meedoen, zoals het onderwijs, zorg- en welzijnsorganisaties, bedrijfsleven of zelfs het toerisme." In het Lokaal Sport/beweegakkoord zullen verschillende thema's aan bod komen, waaronder positieve sportcultuur, vitale sport- en beweegaanbieders, inclusief sporten en bewegen en duurzame sportinfrastructuur.

Inspiratieavonden
Naast de gesprekken met de sportaanbieders wil Kleinsman ook graag in gesprek met de inwoners over hun visie op sport en beweging in Tubbergen. Dit zal gebeuren op een tweetal inspiratieavonden. De eerste zal gehouden worden op maandag 2 maart in de multifunctionele accommodatie aan de Weemselerweg 2 in Albergen. Op 3 maart in de kantine van STEVO in Geesteren, beide dagen vanaf 19.30 uur. Aanmelden voor 26 februari via lokaalsportakkoord@tubbergen.nl. Kijk ook op: www.tubbergen.nl.

Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 6 mei, 12:41
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 6 mei, 12:31
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34