Afbeelding

Breed team aan de slag met het Beweeg- en Sportakkoord

Algemeen

TUBBERGEN - Met de vorming van een elftal én het opstellen van een uitvoeringsplan, is het tijd om aan de slag te gaan met het Beweeg- en Sportakkoord Tubbergen. Afgelopen juni werd dit akkoord getekend door onder andere het verenigingsleven, het onderwijs en zorg- en welzijnsorganisaties.

Het akkoord heeft als doel dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. Wethouder Sport Hilde Berning is blij dat de uitvoering gaat beginnen: “Het is mooi om te zien dat zoveel mensen zich willen inzetten voor het akkoord. En hoewel het uitvoeringsplan net gereed is, zijn de eerste verbindingen gelegd en de eerste acties al opgepakt. Dat geeft aan hoeveel enthousiasme en energie er in zit en dat vind ik echt heel gaaf. Ik ben ervan overtuigd dat we met de uitvoering van het Beweeg- en Sportakkoord een boost kunnen geven aan het sporten en bewegen in onze gemeente.”

Brede ambitie
In het uitvoeringsplan staan verschillende doelen. Zo wordt het beweeg- en sportaanbod online beter vindbaar gemaakt, waaronder ook het aangepast sporten en het aanbod voor ouderen. Preventie en gezondheid krijgen meer aandacht, net als het vitaal houden van de sport- en beweegaanbieders. Denk bij die laatste aan het hebben van voldoende vrijwilligers of goede trainers. Kortom, alles wat nodig is zodat iedereen, ook mensen die fysiek, verstandelijk of financieel beperkt zijn, op een laagdrempelige manier kan sporten en bewegen. Voor de uitvoering van het akkoord heeft de gemeente vanuit het Rijk tot nu toe 60.000 euro ontvangen en volgend jaar komt daar nog 20.000 euro bij.

Win-win
Een elftal vormt de kartrekker en gaat samen met verenigingen, onderwijs, ondernemers en inwoners aan de slag. Het elftal bestaat uit mensen die sport en bewegen belangrijk vinden en er persoonlijk of vanuit hun werk passie voor hebben. In het elftal zitten, naast wethouder Hilde Berning, vertegenwoordigers vanuit de sport, een psychomotorisch kindertherapeut, een gewichtsconsulent en iemand die senioren vertegenwoordigt. Eén van de ambities is om verenigingen die mensen nodig hebben te koppelen aan mensen die behoefte hebben aan een zinnige dagbesteding. Leonie Oude-Luttikhuis-Vreeswijk, jobcoach bij Aveleijn, gaat hiermee aan de slag. Zij gaat zich nog met een ander aspect van het akkoord bezighouden: de gezonde kantine. “We willen echt het bier en de bitterballen niet uit de kantines verbannen, los van het feit dat dat niet eens zou lukken, maar we willen ervoor zorgen dat er ook gezonde alternatieven te krijgen zijn.”

Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 6 mei, 12:41
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 6 mei, 12:31
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34