Afbeelding
Foto: Shutterstock

Informatieavond van Heerenboeren Oale Groond

Algemeen

Een groep enthousiaste Twentenaren heeft in 2021 het initiatief genomen om één of meerdere zogenaamde Herenboerderijen in Twente te stichten. Een Herenboerderij is een kleinschalige coöperatieve boerderij in eigendom van ongeveer 200 huishoudens die de aangesloten leden voorziet van groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren. 

TWENTE - Samen hebben ze één of twee boeren in dienst die op een duurzame en natuurvriendelijke manier kwalitatief hoogwaardig voedsel produceren dat de leden-Herenboeren en Herenboerinnen willen eten. Inmiddels is de eerste Twentse Herenboerderij een feit. In Enschede opent dit voorjaar Herenboerderij de Usseler Es. 

De verwachting is dat de 2e Twentse Herenboerderij vanaf 1 januari 2024 van start kan gaan in de driehoek van Hengelo, Borne en Delden. Ook in de driehoek Enschede, Oldenzaal, Losser is het initiatief genomen een Herenboerderij te starten. Op dit moment oriënteert de groep zich op een geschikte locatie. Over de plannen voor deze nieuwe boerderij organiseert Herenboeren Oale Groond vrijdag 31 maart in het Dorpshuis van Lonneker, Dorpsstraat 98 een informatieavond. Aanvang 19.30 uur en de toegang is vrij. Meer informatie over dit project is te vinden op: www.herenboeren.nl 

Afbeelding
Bijeenkomst organisaties over armoedepreventie 20 mrt., 11:27
Afbeelding
Leren omgaan met dementie 19 mrt., 10:24
Afbeelding
Column Marleen Bode: Thuis 18 mrt., 14:19
Afbeelding
Vogels spotten met de excursie 'Vroege vogels' in Mosbeek 18 mrt., 14:09
Afbeelding
Miep de Vries viert 98-ste verjaardag 18 mrt., 12:18
Afbeelding
Veel auto-ongelukken door slaaptekort 18 mrt., 10:05
Afbeelding
Succes voor lassers Canisius bij vmbo-laswedstrijd in Groningen 17 mrt., 18:14
Afbeelding
Toneelstuk 'Wie heeft het miljoen??' in Deurningen 17 mrt., 17:07