Afbeelding

Enschedese koren zingen samen de Carmina Burana

Algemeen

Het ECOK Concertkoor en het Stedelijk Koor Enschede gaan dit najaar de befaamde Carmina Burana van componist Carl Orff uitvoeren. Deze compositie uit 1937 beschrijft het leven als een rad van fortuin, met hoogte- en dieptepunten. Het opent en sluit met de hymne O Fortuna, wat de meeste mensen kennen als ze het horen. Beide koren zijn de samenwerking aangegaan om een productie van deze omvang mogelijk te maken.

ENSCHEDE - De uitvoeringen staan gepland op 24 september in het Muziekcentrum in Enschede en op 1 oktober in de Neue Stadthalle in Ahaus. De koren zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen onder leiding van de dirigenten Eric Kotterink en Amanda ten Brink. De gezamenlijke repetities en studiedagen vallen goed in de smaak bij de koorleden.

Wie ook wel eens wil beleven hoe leuk het is om samen een complex muziekstuk in te studeren is komende zaterdag 4 februari van harte welkom bij de openbare studiedag. Deze start om 10.00 uur in de Apostel Thomaskerk aan de Thomas de Keyserstraat 20 in Enschede. Ook ervaren zangers van andere koren zijn van harte welkom. Kijk ook op: www.ecok.nl of www.stedelijkkoorenschede.nl 

Afbeelding
Bijeenkomst organisaties over armoedepreventie 20 mrt., 11:27
Afbeelding
Leren omgaan met dementie 19 mrt., 10:24
Afbeelding
Column Marleen Bode: Thuis 18 mrt., 14:19
Afbeelding
Vogels spotten met de excursie 'Vroege vogels' in Mosbeek 18 mrt., 14:09
Afbeelding
Miep de Vries viert 98-ste verjaardag 18 mrt., 12:18
Afbeelding
Veel auto-ongelukken door slaaptekort 18 mrt., 10:05
Afbeelding
Succes voor lassers Canisius bij vmbo-laswedstrijd in Groningen 17 mrt., 18:14
Afbeelding
Toneelstuk 'Wie heeft het miljoen??' in Deurningen 17 mrt., 17:07