Afbeelding

Enschedese koren zingen samen de Carmina Burana

Algemeen

Het ECOK Concertkoor en het Stedelijk Koor Enschede gaan dit najaar de befaamde Carmina Burana van componist Carl Orff uitvoeren. Deze compositie uit 1937 beschrijft het leven als een rad van fortuin, met hoogte- en dieptepunten. Het opent en sluit met de hymne O Fortuna, wat de meeste mensen kennen als ze het horen. Beide koren zijn de samenwerking aangegaan om een productie van deze omvang mogelijk te maken.

ENSCHEDE - De uitvoeringen staan gepland op 24 september in het Muziekcentrum in Enschede en op 1 oktober in de Neue Stadthalle in Ahaus. De koren zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen onder leiding van de dirigenten Eric Kotterink en Amanda ten Brink. De gezamenlijke repetities en studiedagen vallen goed in de smaak bij de koorleden.

Wie ook wel eens wil beleven hoe leuk het is om samen een complex muziekstuk in te studeren is komende zaterdag 4 februari van harte welkom bij de openbare studiedag. Deze start om 10.00 uur in de Apostel Thomaskerk aan de Thomas de Keyserstraat 20 in Enschede. Ook ervaren zangers van andere koren zijn van harte welkom. Kijk ook op: www.ecok.nl of www.stedelijkkoorenschede.nl 

Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Nomineren voor de verkiezing van Amateurscheidsrechter van het Jaar 24 sep., 10:35
Afbeelding
Tellers gezocht 24 sep., 07:46
Afbeelding
Verenigingen vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie 23 sep., 17:26
Afbeelding
Nieuwe fontein is geplaatst in de tuin voor museum Huize Keizer 23 sep., 12:36