Vele groene vingers maken licht werk tijdens de natuurwerkochtend.
Vele groene vingers maken licht werk tijdens de natuurwerkochtend.

Laatste natuurwerkochtend bij markante Grafheuvels Groote Veld

Algemeen

Volgende week zaterdag 10 december houdt IVN Oldenzaal-Losser de laatste natuurwerkochtend van dit jaar, op en rond de Grafheuvels Groote Veld bij Deurningen.

DEURNINGEN - Hier liggen zeven/acht grafheuvels die ook nog eens Rijksmonumenten zijn. De oudste nog zichtbare geschiedenis van Oldenzaal vind je hier. Vergeleken hiermee, komt de Plechelmus pas net kijken. Een uniek locatie!`

Op en rond de grafheuvels is al heel wat werk verricht, maar ook nog behoorlijk wat te doen om dit belangrijke stuk cultureel erfgoed van Oldenzaal toonbaar te maken voor het publiek, dat hier in de toekomst naar toe kan. Het is tevens een fraai stukje natuur, waar we ons voor inzetten, dat zich steeds mooier gaat ontwikkelen. Boeiend om dit proces te zien.

Voor de natuurwerkochtend kunnen zij weer veel mensen gebruiken. Men start om 09.00 uur. De locaties ite vinden door de Schipleidelaan af te rijden, die dan net buiten Oldenzaal richting Saasveld overgaat in de Gammelkerstraat. Ga dan iets verderop linksaf de zandweg in en je komt bij de grafheuvels uit. Rond 10.30 uur is er koffie, thee en dergelijke. En om één uur is er voor ieder een heerlijke kop soep. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Draag wel stevige schoenen. 

Graag aanmelden via de site van IVN Oldenzaal-Losser e.o.: https://www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo De natuurwerkochtend Grafheuvels Groote Veld is op zaterdag 10.00 december van 09.00 tot 13.00 uur. Men hoopt ook nu weer op veel helpende handen!

Afbeelding
Noordoost-Twente kleurt oranje! 51 minuten geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 1 uur geleden
Afbeelding
Geslaagd Dinkellands schoolvoetbaltoernooi 2 uur geleden
(Foto: Robin Hilberink)
Quick te sterk voor TVC in matig duel 2 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 18 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten bij de Schaapskooi 24 apr, 13:48
Afbeelding
Onderhoud dak Pancratiusbasiliek 23 apr, 12:40
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26