Het was een gezellige, geslaagde actie afgelopen zaterdag. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het was een gezellige, geslaagde actie afgelopen zaterdag. (Tekst/foto: Martin Meijerink)

Ruim zestig mensen bij gezellige maaltijd voor Gambia in De Lutte

Human Interest

Marieke van der Wal en haar zus Hanny waren afgelopen zaterdag speciaal vanuit Dronrijp in Friesland naar De Lutte gekomen, ter ondersteuning van de actie Mama Africa for Gambia die door twee kanjers uit De Lutte, Bernadette en Marleen Gervink was voorbereid. 

DE LUTTE - Middels eerdere publicaties was er aandacht gevraagd voor de actie Mama Africa for Gambia. Ruim zestig Tukkers hadden gehoor gegeven aan deze oproep en namen zaterdagmiddag deel aan de Gambiaanse maaltijden en ondersteunden daarmee de actie die door deze twee jonge Twentse vrouwen was opgezet.

Mooi land

Marieke van der Wal voorzitter en oprichtster van de stichting Mama Africa for Gambia heeft sinds haar eerste bezoek aan Gambia al verschillende projecten in Gambia en acties in Nederland georganiseerd . Haar missie en de missie van haar ondersteuners is, de Gambiaanse bevolking te helpen binnen de kaders van onderwijs en gezondheidszorg. Sinds haar eerste reis naar Gambia vele jaren terug is ze gefascineerd geraakt door het land en vooral door de mensen, zo vertelde ze. De vriendelijkheid en enorme gastvrijheid van deze mensen, hebben ondanks de erbarmelijke omstandigheden in dit arme land, haar hart doen smelten. Daarom zet ze zich via verschillende kanalen in voor de mensen in Gambia. Afgelopen zaterdag heeft het kanaal zijn loop ook gevonden naar het dorp De Lutte.

Ambitie

Vele goede, kleine doelen zijn bereikt in Gambia, maar men richt zich nu op de wat grotere projecten. Inmiddels zijn de stappen gezet om een basisschool te bouwen. Maar om zo iets groots te willen bereiken heb je mensen nodig die met je mee denken en organiseren. De verbindingen Dronrijp en De Lutte zijn blijvend. Voor wie nog niet weet wie Bernadette en Marleen Gervink zijn: ze zijn de uitbaatsters van ijssalon La Venezia in De Lutte. Mocht u nog een donatie willen doen voor Mama Gambia, de fooienpot staat op de vitrine in de ijssalon.

Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 6 mei, 12:41
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 6 mei, 12:31
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34