Afbeelding

Blech Bizarr op Poas Bloas Festival in De Lutte

Algemeen

DE LUTTE – Op tweede paasdag (maandag 22 april) zullen De Lutter Muzikanten traditiegetrouw het spits afbijten van het Poas Bloas Festival. Net als de twee voorgaande jaren is deze groep enthousiaste muzikanten uit het prachtige kerkdorp De Lutte organisator van dit festival, dat dit jaar voor de 35e keer plaats gaat vinden, en daarmee haar 7e lustrum beleeft.

Ook hetzelfde als de twee voorgaande jaren is de locatie van het Poas Bloas Festival: Café - Zalencentrum "De Vereeniging", Dorpstraat 7, 7587 AA De Lutte, de vaste repetitielocatie van De Lutter Muzikanten. Wat dit jaar niet (helemaal) hetzelfde is zijn de uitgenodigde kapellen. Doel van het Poas Bloas Festival is het publiek te laten genieten van blaasmuziek van hoog niveau en diverse stijlen, zodat elke blaasmuziekliefhebber iets van haar of zijn gading kan vinden. Zoals ieder jaar zal ook dit jaar het Poas Bloas Festival beginnen met een optreden van gastheer De Lutter Muzikanten. Vervolgens zal Die Reifholzkapelle plaats nemen op het podium, en omdat het optreden van vorig jaar naar meer smaakte is als afsluitende act dit jaar Blech Bizarr uitgenodigd. De Lutter Muzikanten zelf behoeven eigenlijk geen nadere introductie. De kapel is in 1974 opgericht door een aantal muzikanten van de Sint Plechelmus Harmonie uit De Lutte, initiator en organisator van eerdere edities van het Poas Bloas Festival. De Lutter Muzikanten hebben door de jaren heen laten zien en horen tot de top van de Nederlandse blaasmuziek te horen. Net als voor vele andere kapellen is het ook voor De Lutter Muzikanten een uitdaging de bezetting op peil te houden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de muziek. Dat dat nog steeds prima lukt willen ze graag op tweede paasdag laten zien en horen. Die Reifholzkapelle uit Boven-Leeuwen is een aansprekend orkest met Egerländer- en Tsjechisch= repertoire dat er in is geslaagd om uit te groeien tot één van de betere en veel gevraagde blaasorkesten van Nederland. Een orkest dat talrijke evenementen in binnen- en buitenland liet uitgroeien tot een groot succes, en we zijn ervan overtuigd dat dat ook op de 35e editie van het Poas Bloas Festival gaat lukken. Met hun optreden op het Poas Bloas Festival van vorig jaar en later op de Woodstock der Blasmusik heeft Blech Bizarr hun slogan "Böhmisch geweld uit Nederland" meer dan waar gemaakt. Al met al heeft ook de 35e editie van het Poas Bloas Festival genoeg te bieden om iedere blaasmuziekliefhebber een mooie muzikale 2e paasdag te bezorgen. De prijs is nog steeds hetzelfde als voorgaande jaren. Kaarten verkrijgbaar à 15 euro via de website van het Poas Bloas Festival, www.poasbloasfestival.nl, de VVV in De Lutte, Losser, Oldenzaal en aan de zaal.

Snelle behandeling is essentieel, zeker bij een herseninfarct.
Kunt ú een beroerte goed herkennen? 8 uur geleden
Naast de spreekuren houden de OV-ambassadeurs ook regels proefreisjes om dit in de praktijk te brengen.
Vrijwilligers helpen u op weg met openbaar vervoer 18 mei, 12:39
Afbeelding
Duofiets in Denekamp 18 mei, 12:29
Anneke Sipkens tourde al door het land om kennis te maken met de vele leden.
Vijf maanden na de fusie van ANBO-PCOB: waar staan we nu? 18 mei, 10:42
Fraudeurs sturen vaak digitale facturen, al dan niet na een telefonisch contact. Let goed op wát u tekent of betaalt!
Gemeenten waarschuwen weer voor aanbieders van nepgidsen 18 mei, 10:38
Afbeelding
Run Bike Run Deurningen viert 25-jarig jubileum op 23 juni 17 mei, 16:24
Mascotte Dirkie promoot onder leiding van het Oranjecomité Weerselo en de Noaberkermiscommissie de vernieuwde Weerselose kermis.
Noaberkermis moet leuke traditie levend houden voor de jeugd 17 mei, 16:17
Afbeelding
Streep door plan AZC aan Foksweg 17 mei, 15:18