Afbeelding

10e editie Kunst Kijken in Tubbergen

Cultuur

TUBBERGEN - “De gemeente Tubbergen bezit een schat aan kunstwerken en dat mag gezien worden!” Deze gedachte vormt het bestaan van kunstenaarscollectief ‘Kunst Kijken in Tubbergen’. Een aantal liefhebbers en makers van kunst organiseren jaarlijks een Kunstroute in Tubbergen. De verscheidenheid in personen en technieken vindt elkaar door het kiezen van een thema.

Het aanbod is gevarieerd. Van schilderkunst tot sieraden, van glastechniek tot metaal en van collages tot keramiek. Het collectief organiseert verschillende evenementen. Het meest bekend is de jaarlijkse kunstroute. Het publiek kan daarbij laagdrempelig kennismaken met kunst en de makers. De kunstroute voert langs pareltjes van kunstwerken, horecagelegenheden en natuur in de omgeving. De kunstroute leent zich goed voor een fiets- of wandeltocht. De kunstenaars zijn persoonlijk op de locaties aanwezig om de bezoekers te ontmoeten. 

Thema: gedichten 

Elk jaar dagen de kunstenaars elkaar uit om een kunstwerk te maken dat betrekking heeft tot een thema. Dit jaar is er gekozen voor het thema “Gedichten”. Kunstenaars kiezen een gedicht dat voor hen inspirerend is. Dit gedicht wordt gepresenteerd bij het kunstwerk. Het kan een eigen geschreven gedicht zijn of dat van een dichter die ze bewonderen. Een dichter met internationale bekendheid of iemand dichter bij huisDe interpretatie van het gedicht met het kunstwerk is aan de maker. Vaak ligt dit buiten de comfortzone van de maker. Dit maakt het werk extra spannend en interessant.


Samenwerking

De tiende editie van Kunst Kijken in Tubbergen wordt gevierd met een unieke samenwerking. ‘Kunst Kijken in Tubbergen’ en ‘Tubbergen Toont Talent’ bundelen dit jaar hun krachten door gezamenlijk op te trekken. De kunstroute vindt plaats tijdens het openingsweekend van ‘Tubbergen Toont Talent’. Tijdens ‘Tubbergen Toont Talent’ wordt een week lang Kunst en Cultuur geshowd. Van 25 mei tot en met 2 juni kan jong en oud geniet van muziek, fotografie en beeldende kunst. Zelf meedoen kan bijvoorbeeld tijdens open repetities van koren of gastlessen bij kunstenaars.

Kom kennismaken!

Het kunstcollectief ‘Kunst kijken inTubbergen’ hoopt veel mensen te mogen ontmoeten en te inspireren om zelf ook creatief aan het werk te gaan. Het collectief komt in de voorbereiding naar de Kunstroute zo’n eens per twee maanden samen. De agenda staat dan vol met punten die worden afgesproken en geregeld, maar er is ook zeker ruimte voor belangrijke bijzaken. Ze stimuleren elkaar om steeds een volgende stap te nemen in het creatieve proces. Klinkt dit als muziek in de oren? Neem dan contact op met voorzitter Ingrid Los-Zentveld (E: izentveld@gmail.com of T: 0624241854). 

Kunstroute

De Kunstroute is op zaterdag 25 en zondag 26 mei van 11.00 tot 17.00 uur. Deelnemen aan de Kunstroute is gratis. Meer informatie is te vinden op de website www.kunstkijkenintubbergen.nl.

Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 11 uur geleden
Het klootschieten kent veel fanatieke beoefenaars in de regio.
Klootschieters Java hebben zin in gezellige Ronde van Java op 14 juli 12 uur geleden
Afbeelding
Oldenzaal geniet van Wandel4Daagse 24 mei, 17:53
Afbeelding
TVC VR1 kampioen! 24 mei, 17:20
Afbeelding
Ontmoeting in Saasveld 24 mei, 17:18
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 24 mei, 16:40
TVC '28 pakte een mooie voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.
TVC '28 handhaaft zich in vierde divisie met gelijkspel tegen Heino 24 mei, 16:13
Niki de Vlaming en Lotte Grotholt.
Euregio Music Festival concert op landgoed Singraven deze zondag 24 mei, 15:51