Afbeelding

10e editie Kunst Kijken in Tubbergen

Cultuur

TUBBERGEN - “De gemeente Tubbergen bezit een schat aan kunstwerken en dat mag gezien worden!” Deze gedachte vormt het bestaan van kunstenaarscollectief ‘Kunst Kijken in Tubbergen’. Een aantal liefhebbers en makers van kunst organiseren jaarlijks een Kunstroute in Tubbergen. De verscheidenheid in personen en technieken vindt elkaar door het kiezen van een thema.

Het aanbod is gevarieerd. Van schilderkunst tot sieraden, van glastechniek tot metaal en van collages tot keramiek. Het collectief organiseert verschillende evenementen. Het meest bekend is de jaarlijkse kunstroute. Het publiek kan daarbij laagdrempelig kennismaken met kunst en de makers. De kunstroute voert langs pareltjes van kunstwerken, horecagelegenheden en natuur in de omgeving. De kunstroute leent zich goed voor een fiets- of wandeltocht. De kunstenaars zijn persoonlijk op de locaties aanwezig om de bezoekers te ontmoeten. 

Thema: gedichten 

Elk jaar dagen de kunstenaars elkaar uit om een kunstwerk te maken dat betrekking heeft tot een thema. Dit jaar is er gekozen voor het thema “Gedichten”. Kunstenaars kiezen een gedicht dat voor hen inspirerend is. Dit gedicht wordt gepresenteerd bij het kunstwerk. Het kan een eigen geschreven gedicht zijn of dat van een dichter die ze bewonderen. Een dichter met internationale bekendheid of iemand dichter bij huisDe interpretatie van het gedicht met het kunstwerk is aan de maker. Vaak ligt dit buiten de comfortzone van de maker. Dit maakt het werk extra spannend en interessant.


Samenwerking

De tiende editie van Kunst Kijken in Tubbergen wordt gevierd met een unieke samenwerking. ‘Kunst Kijken in Tubbergen’ en ‘Tubbergen Toont Talent’ bundelen dit jaar hun krachten door gezamenlijk op te trekken. De kunstroute vindt plaats tijdens het openingsweekend van ‘Tubbergen Toont Talent’. Tijdens ‘Tubbergen Toont Talent’ wordt een week lang Kunst en Cultuur geshowd. Van 25 mei tot en met 2 juni kan jong en oud geniet van muziek, fotografie en beeldende kunst. Zelf meedoen kan bijvoorbeeld tijdens open repetities van koren of gastlessen bij kunstenaars.

Kom kennismaken!

Het kunstcollectief ‘Kunst kijken inTubbergen’ hoopt veel mensen te mogen ontmoeten en te inspireren om zelf ook creatief aan het werk te gaan. Het collectief komt in de voorbereiding naar de Kunstroute zo’n eens per twee maanden samen. De agenda staat dan vol met punten die worden afgesproken en geregeld, maar er is ook zeker ruimte voor belangrijke bijzaken. Ze stimuleren elkaar om steeds een volgende stap te nemen in het creatieve proces. Klinkt dit als muziek in de oren? Neem dan contact op met voorzitter Ingrid Los-Zentveld (E: izentveld@gmail.com of T: 0624241854). 

Kunstroute

De Kunstroute is op zaterdag 25 en zondag 26 mei van 11.00 tot 17.00 uur. Deelnemen aan de Kunstroute is gratis. Meer informatie is te vinden op de website www.kunstkijkenintubbergen.nl.

Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur Mijande Wonen 7 uur geleden
De drone is een handig hulpmiddel om nesten te ontdekken met zo min mogelijk verstoring. (Foto: Hennie Schröder)
Record aantal nesten van grutto's ontdekt met drone 9 uur geleden
Er is veel mooie natuur gerealiseerd de afgelopen jaren. Ga mee en ontdek het eindresultaat van al deze inzet.
Laatste Natura 2000-excursies Manderheide op 23 mei en 5 juni 27 apr, 13:43
Afbeelding
Bedreiging in de gemeentepolitiek 27 apr, 13:17
King's Men kreeg afgelopen jaar veel lovende reacties op de toegankelijke vertolking van King Lear.
King's Men weer op de planken met meertalig verhaal KING LEAR 27 apr, 11:36
De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 26 apr, 15:41
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 26 apr, 15:01
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 26 apr, 13:34