Afbeelding

Atelierroute Kunst Kijken

Algemeen

TUBBERGEN - Op zaterdag 18 en zondag 19 mei stellen 18 kunstenaars van het kunstenaarscollectief Kunst Kijken Tubbergen hun ateliers open voor het publiek. Dit jaar vindt dit evenement alweer voor de achtste keer plaats in de gehele gemeente. Er is een diversiteit aan kunst te bekijken en te kopen; mooie glasvoorwerpen, kunstzinnig smeedwerk, schilderijen geschilderd in acryl- en olieverf, sieraden van geblazen glas en kunstvoorwerpen van keramiek.

Dit jaar is er een bijzonder atelier als eerbetoon opgenomen in de kunstroute; het atelier van de enkele jaren geleden overleden Ria Koopman. Tijdens de atelierdagen zal Marinus van den Berg, bekend van de vele gedichten omtrent verlies en rouw, aanwezig zijn om de atelierbezoekers te ontvangen. Ria had een nauwe band met Marinus van de Berg. De opbrengst van de verkoop van haar schilderijen wordt geschonken aan het kankerfonds.

Route zelf bepalen
De atelierroute is gemakkelijk per fiets of auto te rijden. De bezoekers kunnen hun eigen startpunt kiezen en de gewenste route bepalen en daarbij tevens genieten van de prachtige natuur. De routekaart is te vinden bij plaatselijke ondernemers en bij de VVV´s in Denekamp en Ootmarsum of te downloaden op de website van het kunstenaarscollectief www.kunstkijkenintubbergen.nl. De ateliers zijn op beide dagen te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. De ateliers zijn herkenbaar aan de paars-gele vlaggen met het logo van Kunst Kijken. Bezoekers worden hartelijk ontvangen in de deelnemende ateliers in Tubbergen, Mander, Manderveen, Vasse, Fleringen, Reutum, Hezingen en Geesteren.

Slechts één op de vijf mensen heeft een EHBO-diploma. Meer mensen met deze basiskennis zou erg fijn zijn.
EHBO Rossum-Saasveld biedt dit najaar een basiscursus EHBO aan 14 mei, 13:29
Meyra verwelkomt u graag tijdens de open dagen op 24 en 25 mei.
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 13:29
Afbeelding
Ontdek de geheimen van Huis Singraven 14 mei, 12:56
Afbeelding
Militaire oefening regio IJsselland en Twente komende week 14 mei, 10:25
Afbeelding
Campagne: let iets vaker op de snelheid in het verkeer 13 mei, 13:07
Hoewel wespen vaak als hinderlijk worden ervaren, spelen ze een belangrijke rol in het ecosysteem.
Komt de tijd van wespen er weer aan? 13 mei, 13:02
Afbeelding
Vakantiegeld komt eraan! 13 mei, 10:31
Afbeelding
Nominaties voor het sportgala 12 mei, 14:05