Tijdens de workshop gaan kinderen leuke dingen maken van gerecycled plastic.
Tijdens de workshop gaan kinderen leuke dingen maken van gerecycled plastic.

Workshop Heatpress bij bieb in Denekamp op 8 augustus

Algemeen

Elke schoolvakantie kunnen kinderen bij de Twentse Maakplaatsen een High Tech workshop volgen waarin zij uitgedaagd worden om nieuwe technieken te leren en zich creatief te ontwikkelen binnen verschillende maakprocessen. Het thema duurzaamheid is daarbij de rode draad en gelukkig kunnen zij hier deze zomervakantie weer volop mee aan de slag bij de bibliotheek in het kulturhus in Denekamp.

DENEKAMP - Een hittepers is een apparaat dat is ontworpen om met behulp van warmte en druk een vorm te persen. Met een hittepers kun je niet alleen textiel bedrukken, ook plastic en papier lenen zich prima om met een hittepers bedrukt te worden.

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen bij Bibliotheek Dinkelland op maandag 8 augustus aan de slag met het persen van gerecycled plastic met een hittepers. Eerst bedenken ze welke creatie ze willen maken, bijvoorbeeld een vliegtuig, vlinder, masker of sleutelhanger, waarna ze uitgeknipte onderdelen van plastic afgewisseld met gekleurd stof/papier met de hittepers samenpersen tot een geheel.

In deze workshop leren kinderen over het recyclen van materialen en worden bewust van hun ecologische voetafdruk. Ze gebruiken dan ook plastic dat restafval is van een bedrijf die dit anders zou weggooien. Kinderen worden ingedeeld naar leeftijd, 8 - 10 jarigen van 14.00 tot 15.30 uur en 11 - 14 jarigen van 16.00 tot 17.30 uur. Deelname is gratis. Meer informatie en inschrijving kan via www.bibliotheekdinkelland.nl/agenda 

Met het High Tech programma bij de Twentse Maakplaatsen ontwikkelen de deelnemers een maker-mindset en 21ste eeuwse vaardigheden, die helpen om zich een beeld te vormen van de snel veranderende leef- en leeromgeving. Door nieuwe technologieën aan te bieden waarmee kinderen niet zo snel thuis of op school mee in aanraking komen, maken we ontwerp- en maakcultuur toegankelijk voor iedereen op lokaal niveau.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 8 uur geleden
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 9 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 10 uur geleden
Afbeelding
Noordoost-Twente kleurt oranje! 12 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 12 uur geleden
Afbeelding
Geslaagd Dinkellands schoolvoetbaltoernooi 13 uur geleden
(Foto: Robin Hilberink)
Quick te sterk voor TVC in matig duel 13 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11