De gelukkigste dag van je leven kan helaas ook een dure zijn: paren zijn in Dinkelland en Tubbergen duur uit met 570 euro voor een doordeweekse ceremonie.
De gelukkigste dag van je leven kan helaas ook een dure zijn: paren zijn in Dinkelland en Tubbergen duur uit met 570 euro voor een doordeweekse ceremonie. Foto: Shutterstock

Een prijzig jawoord in Dinkelland en Tubbergen

Algemeen

Alles in het leven is steeds duurder. Ook trouwen is hierop helaas geen uitzondering. Wel zijn er grote regionale verschillen, zo blijkt uit de regionale cijfers.

DINKELLAND/TUBBERGEN - Trouwsite www.theperfectwedding.nl dook in de cijfers en analyseerde de kosten voor een ceremonie in alle 345 gemeenten in Nederland. Hieruit blijkt dat paren in Dinkelland en Tubbergen relatief het duurst uit zijn van alle Overijsselse gemeenten, wanneer men doordeweeks een trouwceremonie neemt. Gemiddeld kost een Overijsselse trouwceremonie doordeweeks 426,06 euro, een tientje meer dan vorig jaar. In Dinkelland en Tubbergen is men aanzienlijk meer kwijt: 570 euro voor een doordeweekse ceremonie. Ter vergelijking, in Kampen zijn zij het goedkoopst uit: 270 euro. Samen met Twenterand (283,10 euro) en Wierden (306,50 euro) zijn zij de goedkoopste gemeenten.

Trouwen in het weekend is een nog grotere aanslag op het huwelijksbudget. Hier is buurgemeente Oldenzaal het duurst; een zondagse ceremonie kost paren dan maar liefst 1.425 euro. In Enschede is trouwen op zaterdag mogelijk voor 926,45 en in Staphorst ook op zaterdag voor 909 euro. Een dure aangelegenheid dus.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 12 uur geleden
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 12 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 14 uur geleden
Afbeelding
Noordoost-Twente kleurt oranje! 15 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 16 uur geleden
Afbeelding
Geslaagd Dinkellands schoolvoetbaltoernooi 16 uur geleden
(Foto: Robin Hilberink)
Quick te sterk voor TVC in matig duel 16 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11