Foto: psgxxx / Shutterstock.com

Elephant Parade krijgt bredere opzet in Noordoost-Twente

OOTMARSUM - Het is alweer ruim een half jaar geleden dat de kleurrijke olifanten van de Elephant Parade het stadje Ootmarsum en omgeving hebben verlaten. Tijdens deze succesvolle buitententoonstelling werden meerdere activiteiten gehouden, waaronder een ontwerpwedstrijd op de Dinkellandse basisscholen.

De jury beoordeelde ruim 440 inzendingen. Het ontwerp van Kim Roeleveld werd uitgeroepen tot de mooiste. Haar ontwerp is nu toegepast op een ‘groot formaat’ olifant die een permanent plekje krijgt in Ootmarsum. Fotograaf en kunstenaar Paul Eertman heeft een prachtige fotoreportage gemaakt van de Elephant Parade 2020. Een selectie van deze kleurrijke foto’s wordt getoond tijdens een kleinschalige expositie tot en met september in de Simon en Judaskerk in Ootmarsum. Om deze twee gelegenheden te markeren zal op vrijdag 11 juni op het Kerkplein in Ootmarsum een onthulling gehouden worden die tevens de opening voor de fotoexpositie is. Burgemeester John Joosten zal deze verrichten.

Volgende editie
VVV Ootmarsum-Dinkelland heeft afgelopen jaar de kunstzinnige openluchttentoonstelling georganiseerd, in samenwerking met Elephant Parade International, BIZ Ootmarsum en Ondernemers Federatie Ootmarsum. Dit jaar krijgt dit een vervolg. Van 13 september tot en met 24 oktober volgt een vernieuwde editie, onder de noemer Elephant Parade Twente. Dit keer zijn de kleurrijke olifanten in heel Noordoost Twente te bezichtigen. Elephant Parade organiseert elk jaar meerdere Elephant Parades, ergens ter wereld. De levensgrote sculpturen werden onder andere al getoond in wereldsteden zoals Amsterdam, Londen, New York, Singapore, Bangkok en dus ook Ootmarsum. Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. De organisatie hoopt dan ook dat de expositie bezoekers zal prikkelen om zich het lot van deze bijzondere dieren aan te trekken en positief in actie te komen.

Meer berichten