Afbeelding
Foto: Shutterstock

Bedreiging in de gemeentepolitiek

Gemeentenieuws

De samenleving is aan het verharden; het is een gegeven wat helaas ook in Tubbergen vaker zichtbaar is. Ook gemeenteraadsleden in Tubbergen krijgen helaas steeds vaker te maken met bedreiging en intimidatie.

TUBBERGEN - Om eerst in het algemene te blijven: bedreiging van openbare bestuurders komt helaas steeds vaker voor. Volgens Binnenlands Bestuur kampte in 2015 slechts vijf procent van gemeenteraadsleden met bedreigingen. In de raadsperiode die afloop in 2022 was dit al gestegen naar 15 procent. Ook driekwart van alle burgemeesters krijgt regelmatig bedreigingen. De Tubbergse politiek heeft over het algemeen een heel gemoedelijk karakter, maar sinds de moeizame besluitvorming rond het AZC in Albergen krijgen meer raadsleden te maken met bedreiging. Dit loopt uiteen van intimiderende mails tot een raadslid dat een neppistool op zijn auto aantrof. De burgemeester zelf ontdekte eerder al een GPS-tracker onder zijn auto. De collectieve vrees is dat dit soort intimidatie het onaantrekkelijk maakt voor mensen om in een bestuursfunctie te zitten. Dit terwijl openbaar bestuur juist zo belangrijk is voor de gemeenschap.

Wie digitaal niet zo vaardig is, heeft vaak meer moeite om goede bank-gerelateerde informatie te vinden. Het Bankinformatiepunt kan helpen met algemene vragen.
Bankinformatiepunt in de bibliotheek Tubbergen 17 uur geleden
Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 6 mei, 12:41
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 6 mei, 12:31
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30