Puur natuur dat proef je zo!

Puur natuur dat proef je zo!

DEURNINGEN - Rijdend over het Gammelkerstroatken richting Saasveld heb ik gehoor gegeven aan de uitnodigende tekst op het spandoek: ‘Tap uw eigen melk’. De ruime parkeerplaats voor de boerderijwinkel, de stallen met de koeien en kalveren, de uitnodigende tap-instructie, deden mij besluiten om een liter verse melk, zo van de koe te tappen.

Ik sta versteld, zomaar achter mij klinkt een heldere kinderstem: “Kan ik u ergens mee helpen?” Het is de 10-jarige Noa, de dochter van de boer, een boer die meer is dan boer, zo blijkt mij later. Ze haalt haar vader en ik maak kennis met Marcel Vrielink (45) die al vanaf zijn jeugd het agrarisch bedrijf dat de naam Vrielinks Zuivel draag runt. De melk is zo getapt. Verser kan het niet.

Mooi familiebedrijf
Ik raak in gesprek met Marcel, een jonge boer die die zich vol overgave en energie inzet voor het voortbestaan van zijn agrarisch bedrijf. Een familiebedrijf dat is overgegaan van vader op zoon. Zijn ziel en zaligheid ligt in het voortbestaan van het bedrijf. “Maar ik hoef niet te groeien, groter en nog groter worden, maar ik kan, mag en moet tevreden zijn met een eerlijk en milieubewust verdienmodel”, aldus Marcel. “Als boer mag ik toch redelijk beloond worden voor de inspanningen die ik iedere dag verricht. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat ben ik actief bezig op de boerderij. Het bedrijfsplan dat jaarlijks wordt bijgesteld heeft ons doen besluiten, rekening houdend met milieueisen en aandacht voor een gezonde natuur en dierenwelzijn, om onze producten rechtstreeks aan te bieden aan de consument. Verse melk direct getapt uit de melktank, is goedkoper dan een fles frisdrank. Schaar ons maar onder de ambachtelijke boerderijen met een eigen boerderijwinkel.” Het vee wordt met eigen transport gebracht naar het op minder dan drie kilometer afstand gelegen slachthuis, zodat stress wordt voorkomen.

Veelzijdig bedrijf
Marcel en Marloes (39) hebben een bedrijfsplan opgesteld met een totaalpakket aan eerlijke agrarische producten voor de consument. Naast de verse melk rechtstreeks uit de melktank verkopen ze verse eieren. Al het rundvlees is van eigen koeien. Gerijpt vlees vol van smaak en malsheid. In het assortiment: ribvlees, sudderlappen, entrecote, hamburgers. In de boerderijwinkel ontbreken ook niet de eigen Twentse streekproducten. Pannenkoekmeel, kruidkoek mix, Twentse boerenbakleverworst, droge worst. Kortom heerlijke Twentse streekproducten tegen een betaalbare prijs.

Kom langs!
De boerderijwinkel is alle dagen geopend, ook op zondag. U bent elke dag welkom van 10.00 tot 19.00 uur. U kunt Vrielinks Zuivel bezoeken aan de Oude Deurningerstraat 8, 7561 PJ in Deurningen. Zie ook Facebook: ‘Vrielinks Zuivel’ voor info en nieuws voor proeverijen.

Foto en tekst: Martin Meijerink 

Meer berichten