Afbeelding

Vierde corona test-locatie in Oldenzaal

Algemeen

OLDENZAAL - De GGD Twente heeft een vierde testlocatie in de regio geopend. Mensen met klachten die kunnen duiden op het coronavirus kunnen zich nu ook laten testen in Oldenzaal. Dinsdag opende de GGD Twente de testlocatie aan de Waterwinweg 8.

Met deze vierde testlocatie kan GGD Twente de testcapaciteit verder opschalen en is er een nog betere spreiding van testlocaties in Twente. Een afspraak maken voor een test kan dagelijks via www.coronatest.nl en het landelijk afsprakennummer 0800 1202.


GGD Twente mag op basis van de landelijke laboratoriumcapaciteit nu 1.250 testen per dag uitvoeren. Met de vierde testlocatie kan hier gespreid over Twente invulling aan gegeven worden. Tevens kan op deze locatie verder opgeschaald worden. Dit past in het opschalingsplan.


GGD Twente heeft nu vier testlocaties. De andere zijn in Goor aan de Kooimaten 2, in Enschede aan de Jaargetijdenweg 13 en aan de Edisonstraat 6 in Almelo. Voor alle testlocaties geldt het drive-in principe. Met de auto rijd je door de drive-in en word je zonder uit te hoeven stappen getest. De teststraat kan ook lopend of met de fiets bezocht worden.


Sinds juni is het voor inwoners van Twente met klachten mogelijk zich te laten testen op het virus. De test is om te kijken of u nú besmet bent. De test toont aan of u het coronavirus op dat moment hebt. Daarom heeft het alleen zin om te testen als u klachten hebt. De test geeft niet aan of u in het verleden het coronavirus hebt gehad. Inwoners met symptomen van corona (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts) kunnen via www.coronatest.nl met hun DigiD een afspraak maken. Of bel naar 0800-1202, dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur. De uitslag kan online ingezien geworden, ook als u de afspraak niet online gemaakt hebt. Als u belt voor een afspraak is het goed het Burgerservicenummer (BSN) bij de hand te hebben. Kijk voor meer informatie ook op: ggdtwente.nl

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 14 uur geleden
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 15 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 16 uur geleden
Afbeelding
Noordoost-Twente kleurt oranje! 18 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 18 uur geleden
Afbeelding
Geslaagd Dinkellands schoolvoetbaltoernooi 19 uur geleden
(Foto: Robin Hilberink)
Quick te sterk voor TVC in matig duel 19 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11