Afbeelding

Steun met formulieren bij nieuw spreekuur Tubbergen

Algemeen

TUBBERGEN - Hebt u ook wel eens moeite met het lezen van de soms complexe formulieren van de overheid en organisaties? De nieuwe Formulierenservice kan hierbij helpen, maar ook bij het op orde krijgen van de thuisadministratie.

Vanaf nu kunnen mensen wekelijks terecht bij de Formulierenservice aan de Julianastraat 21 in Tubbergen. Elke donderdagmorgen zitten vrijwilligers van 09.00 tot 10.00 uur voor u klaar. U kunt binnenlopen met papieren en brieven waar ondersteuning bij nodig is. De eerste vrijwilligers zijn intussen van start gegaan om inwoners te helpen met het ordenen en bijhouden van de administratie, het maken van een budgetplan, het aanvragen van bepaalde voorzieningen en toeslagen en indien nodig, helpen de juiste ondersteuning te krijgen tijdens een schuldhulpverleningstraject.

Administratie op orde
“Administratie kan soms best lastig zijn om bij te houden door alle verschillende brieven en mails die binnen komen. Met de formulierenservice kunnen we ervoor zorgen dat de brieven zich niet opstapelen en dat iedereen die er zelf niet helemaal uit komt geholpen kan worden”, geeft wethouder Hilde Berning aan. Hans Weusthof, directeur van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland is blij dat de formulierenservice van start gaat: “Met deze formulierenservice brengen we onze dienstverlening dichtbij de inwoners en dat is wat we willen. We zijn blij dat er vanaf 8 oktober wekelijks een inloopspreekuur van start gaat.” Heeft u papieren of brieven waar u ondersteuning bij kunt gebruiken, wilt u een bezwaarschrift schrijven, wilt u iets aanvragen maar komt u er zelf niet uit of wilt u uw recht op bepaalde voorzieningen onderzoeken? Dan is dit spreekuur het bezoeken waard.

Meer informatie
Wilt u meer informatie? Dat kan. Stuur dan een mail naar taft@swtd.nl. Wilt u liever telefonisch contact, dan kunt u op dinsdag t/m vrijdag bellen naar de coördinator Marc Oude Vrielink op 06- 34 36 06 24.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 5 uur geleden
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 6 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 7 uur geleden
Afbeelding
Noordoost-Twente kleurt oranje! 8 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 9 uur geleden
Afbeelding
Geslaagd Dinkellands schoolvoetbaltoernooi 10 uur geleden
(Foto: Robin Hilberink)
Quick te sterk voor TVC in matig duel 10 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11