Afbeelding

Tubbergs carnaval in afgeslankte vorm in 2021

Algemeen

TUBBERGEN - Het zal voor de lezer niet als een verrassing komen, maar het Tubbergs carnaval zal komend jaar anders verlopen als gevolg van de coronamaatregelen.

Hoewel het daadwerkelijke carnaval pas in februari volgend jaar is, zijn nu al de meeste grotere evenementen afgelast op landelijk niveau. Zelfs wanneer op korte termijn het coronavirus geheel zou verdwijnen plús een vaccin verstrekt is, dan nog zou carnaval in de reguliere vorm inmiddels niet meer haalbaar zijn. Het duurt immers maanden om alles te organiseren. De Tubbergse carnavalsverenigingen hebben dan ook besloten om 2021 maar min of meer als verloren jaar te beschouwen. Zo worden er geen nieuwe hoogheden aangewezen. Er komen ook geen grote optochten. Sleutelactiviteiten zijn ook geschrapt, evenals de gala’s en feestavonden. Hierover was men het unaniem eens binnen het Carnavalsoverlegorgaan.

Wat wel?
Maar dat betekent niet dat er in 2021 helemaal geen carnavalsactiviteiten zullen zijn. Vrijwel elke vereniging gaat zich in de komende weken beraden op alternatieve feestelijkheden die passen binnen de coronamaatregelen. De verenigingen hebben in de afgelopen maanden hun duimen stukgedraaid, maar ook de cijfers van het RIVM nauwlettend gevolgd. Daarom was het geen verrassing dat carnaval 2021 niet in de traditionele vorm gehouden gaat worden. Maar helemaal geen feest, dat past niet bij Tubbergen. Dus buigen de verenigingen hun teleurstelling om in het zoeken naar feestelijkheden die wel mogelijk zijn. Daarbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan kinderoptochten, aan kleinschalige lokale activiteiten en aan het inzetten van voormalige hoogheden.

Moeilijke keuze
“Het was moeilijk om zo’n beslissing te moeten nemen, maar de verenigingen wilden graag duidelijkheid. Nu afgesproken is wat niet kan, gaan we aan de slag met wat wel kan en dat optimisme typeert Tubbergen”, zegt burgemeester Haverkamp in haar hoedanigheid als voorzitter van het Carnavalsoverlegorgaan. “Toch zal het een groot gemis zijn, zeker in de gemeente Tubbergen die uniek is met haar sleutelactiviteiten.”

VocalGroup For You toont graag hun talent op woensdag 29 mei.
VocalGroup For You geeft optreden voor Tubbergen Toont Talent 30 apr, 13:03
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur Mijande Wonen 29 apr, 14:18
De drone is een handig hulpmiddel om nesten te ontdekken met zo min mogelijk verstoring. (Foto: Hennie Schröder)
Record aantal nesten van grutto's ontdekt met drone 29 apr, 12:01
Er is veel mooie natuur gerealiseerd de afgelopen jaren. Ga mee en ontdek het eindresultaat van al deze inzet.
Laatste Natura 2000-excursies Manderheide op 23 mei en 5 juni 27 apr, 13:43
Afbeelding
Bedreiging in de gemeentepolitiek 27 apr, 13:17
King's Men kreeg afgelopen jaar veel lovende reacties op de toegankelijke vertolking van King Lear.
King's Men weer op de planken met meertalig verhaal KING LEAR 27 apr, 11:36
De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 26 apr, 15:41
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 26 apr, 15:01