Afbeelding

Sneller uit burenruzie met Overijsselse Overlegrechter

Algemeen

OVERIJSSEL - Een overhangende tak, blaffende honden of steeds maar weer die rook van de barbecue. “Een burenruzie kent vele aanleidingen en diepere oorzaken. Voorkom dat het te lang duurt en neem samen contact op met de Overijsselse Overlegrechter. Die verschaft snel duidelijkheid.” roept rechter Erik Koster op.

In deze periode van de coronamaatregelen zijn veel mensen vaker thuis dan normaal. En door het mooie weer van de afgelopen weken zijn er ook meer mensen buiten. Rechter Erik Koster ziet de mogelijke problemen en heeft een oplossing: “Ik kan mij goed voorstellen dat juist in deze periode mensen zich gaan ergeren aan elkaar door oplopende spanningen en beperkende maatregelen. Het zou zonde zijn als mensen die eerder goede buren waren nu ruzie krijgen over welke vorm van overlast dan ook. Mijn advies is om het snel op te lossen, voordat het erger wordt. Daar kan de Overijsselse Overlegrechter goed bij helpen.”

Sneller en makkelijker
De Overijsselse Overlegrechter kent vele voordelen. Het is sneller, goedkoper en makkelijker. “Partijen sparen de kosten van een dagvaarding in ieder geval uit en ook het griffierecht is lager dan normaal. Via www.rechtbankoverijssel.nl kunnen mensen snel samen hun zaak indienen. Daarna doen we er alles aan om binnen 4 weken een zitting te houden. Dan kan één van mijn collega’s of ik met de partijen in gesprek. Processtukken zijn niet nodig, want je kunt komen om zelf je verhaal te doen. Zonodig komen we ter plaatse kijken. Het mooiste is als partijen er samen uitkomen, maar als het moet hakt de rechter de knoop door. Dan is er snel duidelijkheid voor iedereen”, zo besluit Koster.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 6 uur geleden
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 7 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 8 uur geleden
Afbeelding
Noordoost-Twente kleurt oranje! 10 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 10 uur geleden
Afbeelding
Geslaagd Dinkellands schoolvoetbaltoernooi 11 uur geleden
(Foto: Robin Hilberink)
Quick te sterk voor TVC in matig duel 11 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11